Košarka

Mogu li kolena da IZDRŽE tolike kilograme? Prvi pik PROPUŠTA start sezone!

Izvor mondo.rs

Velika nada Nju Orleans Pelikansa, ali i čitave NBA lige, moraće da pauzira nekoliko nedelja.

Dugo očekivani debi Zajona Vilijamsona u takmičarskim NBA utakmicama neće se desiti u utorak 22. oktobra, kako je bilo planirano.

Nju Orleans Pelikansi te večeri će gostovati Toronto Reptorsima u oslabljenom sastavu, budući da je prvom piku na ovogodišnjem draftu naloženo da zbog povrede desnog kolena pauzira nekoliko nedelja.

Snažni krilni igrač tokom pripremnog perioda je podizao publiku na noge zakucavanjima i piruetama kakve je demonstrirao i prošle sezone na univerzitetu Djuk.

Pobedama Pelikansa u sva četiri pripremna meča doprineo je beležeći prosečno 23,3 poena i 6,5 skokova, uz neverovatnih 71,4 odsto pogođenih šuteva iz igre.

Međutim, u petak je prvo saopšteno da nije otputovao u Njujork, na poslednju utakmicu predsezone protiv Niksa, a onda i da povreda nije ozbiljna, ali da će Nju Orleans maksimalno oprezno tretirati tu situaciju, kao i tokom Letnje lige, kada je Vilijamson povučen sa terena nakon samo osam minuta igre.

Devetnaestogodišnjak iz Severne Karoline na svojih 200 centimetara "pakuje" čak 130 kilograma i mnogi su odavno spektični po pitanju njegove izdržljivosti u NBA ligi, čiji regularni deo sezone obuhvata 82 utakmice u intervalu od šest meseci.

Njegovo mesto u startnoj petorci zauzeće drugi debitant, ali drugačijih karakteristika i znatno stariji od Zajona. U pitanju je Italijan Nikolo Meli, ovog leta doveden iz Fenerbahčea.

Zajon Vilijamson San Antonio - Nju Orleans
Izvor: Youtube/Thomas Productions