Košarka

Druga smena trenera u ABA ligi - rezovi u "gradu košarke"

Izvor mondo.ba

Tri kola i dve promene trenera na Jadranu...

Izvor: MN Press

Posle tri poraza u prva tri kola regionalne ABA lige uprava Zadra odlučila se za rezove i otpustila trenera Anta Nazora.

"Zvanično, Ante Nazor više nije trener Zadra. Klub je s trenerom dogovorio sporazumni raskid ugovora i u potrazi je za novim trenerom seniorske ekipe", saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba iz "grada košarke".

Nazor je preuzeo ekipu pre godinu dana i uspeo da obezbedi opstanak u ABA ligi, ali su Zadrani na startu nove sezone upisali poraze od Budućnosti, Krke i Mege Bemaks.

Serija neuspeha dovela je Zadar ponovo u nezgodnu situaciju, pa je uprava odlučila da je ekipi potrebna promena, što je već druga za klubove na "Jadranu", pošto je ove nedelje i Budućnost odlečila da smeni "Piksija" Subotića, doduše više zbog loših rezultata u Evropi.

"Dosadašnjem treneru zahvaljujemo na svemu što je napravio i želimo mu puno sreće u daljnjem profesionalnom radu", stoji u saopštenju Zadra.

Ante Nazor završio je tako svoj treći mandat na klupi Zadra, pošto je ovaj klub vodio u sezoni 2012/13, zatim od 2014. do 2016. te u proteklih godinu dana.