Košarka

NBA veče u BG: Pitali smo Rakoča šta bi ON uradio na Bogdanovom mestu...

Autor Nikola Janković

"Ako je razumna razlika u novcu - ja bih ostao....", kazao je Igor Rakočević kada smo ga pitali da se sada "stavi u kožu Bogdana Bogdanovića" za koga se priča da bi mogao da napusti Kingse.

Izvor: MN Press

Od ove sezone NBA ligu moći ćete da pratite na TV Arena Sport!

Tim povodom, Telekom Srbija grupa je u Beogradu upriličila zanimljiv događaj pod nazivom "NBA4YU" na kom su se pojavile brojne poznate zvanice iz sveta košarke i biznisa, uz upoznavanje sa programom koji je TV Arena Sport spremila u narednim godinama...

Među gostima bio je i legendarni Igor Rakočević, nekadašnja zvezda evropske košarke, koji je u jednom kratkom periodu karijere imao i "izlet" u NBA kada je nosio dres Minesote.

/SPEKTAKL U BEOGRADU NAJAVIO POČETAK NBA SEZONE - SAMO NA ARENI/

Osetio je čari koje nosi najprestižnija košarkaška liga na svetu i stoga danas iz uloge potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) može da udeli savete mlađima, onima koji su već u NBA, ali i onima koji tek počinju da sanjaju da zaigraju tamo...

Svakako - najveća zvezda trenutno je Nikola Jokić, zvanično najbolji centar NBA lige, o kom Igor Rakočević ima samo reči hvale.

Da li će Nikola Jokić u nekom trenutku postati MVP.

"Zaista verujem da hoće...", nije bežao od odgovora Igor Rakočević.

"Već je jako blizu toga. Nikola je dosta mlad, svoje najbolje igre će tek pokazati. Fizički je kasno stasao, kao kadet i junior nije bio ni blizu svojih vršnjaka, a još kada bude dostigao svoj fizički maksimum za godinu-dve tri, uz ovo iskustvo, biće još ubitačniji".

Šta vas čeka na Areni?

Osam utakmica uživo svake nedelje, više od 200 mečeva tokom sezone, Ol star vikend i mečevi plej-ofa samo su deo onoga što očekuje gledaoce Arena Sport u novoj sezoni, dok će zahvaljući Telekom Srbija grupu, u celokupnom sadržaju na svojim pametnim uređajima uživati i ljubitelji košarke u svim zemljama regiona.

Ovih dana aktuelna je priča i o Bogdanu Bogdanoviću, najboljem strelcu tek završenog Mundobasketa, koji će narednog leta "opipati puls tržišta".

Američki mediji pišu da je Bogdanovićev plan da odigra sezonu za Kingse i potom "izađe iz ugovora" i tako sačeka ponude ostalih NBA klubova. U zavisnosti od toga da li bude postojalo interesantnije tržište od Sakramenta, mogao bi da promeni i sredinu.

I dalje se pita Vlade Divac koji će moći da "izjednači" finansijsku ponudu drugih.

"Iz mog ličnog iskustva ne treba napuštati ambijent u kom dobro funkcionišeš i u kojem pružaš dobre igre, drugačije je kada su svi naviknuti na tebe, gde imaš jednu od liderskih uloga... Ako je razumna razlika u novcu - ja bih ostao. Još su tamo i naši rukovodioci koji razumeju nas", kazao je Igor Rakočević misleći na saigrača Nemanju Bjelicu i ljude u "stafu" - Divca, Kokoškova, Stojakovića i Drobnjaka.

Za kraj smo Rakočeviću postavili naizgled lako, ali u praksi teško pitanje.

Ko je najbolji igrač današnjice?

Zamislio se naš nekadašnji as, ponovio da je pitanje teško, a potom nerado "izglasao" Lebrona Džejmsa za koga smatra da nije na nivou prethodnih lidera NBA košarke.

"Nije kao pre 20 godina kada je to bio Džordan, pre 10 kada su tu bili Šek i Kobi, a sada... Hajde da kažem da je Lebron Džejms najdominantiji, ali nije ni blizu kao Džordan i Kobi u najboljim danima. Kako bi ih rangirao? To je lako -Džordan, Kobi, pa Lebron", zaključio je Rakočević.