Košarka

Mirotić o dočeku Zvezdaša: Blagosloven sam, nisam ovo očekivao

Izvor mondo.rs

Košarkaš Barselone se osvrnuo na topao doček u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda nije uspela da savlada Barselonu u 4. kolu Evrolige, pošto je ekipa Svetislava Pešića uspela da ukroti energiju "crveno-belih" i stigne i do četvrtog trijumfa u najjačem evropskom takmičenju.

Jedan od ključnih igrača u trijumfu katalonskog tima bio je Nikola Mirotić. On je ubacio 21 poen i zabeležio još šest skokova i u obe te kategorije je bio najbolji na čitavom meču.

Ipak, glavni utisak za njega bio je doček od strane navijača Crvene zvezde koji je dobio pre početka utakmice. KK Crvena zvezda mu je poklonila ikonu u znak zahvalnosti za humanitarni rad, a publika u hali "Aleksandar Nikolić" je to pozdravila aplauzima.

Mirotić se tome, očigledno, nije nadao.

"Nisam to očekivao. Blagosloven sam da imam priliku da osetim te aplauze. Zahvalan sam navijačima i svima iz Crvene zvezde za tako lep trenutak za mene. Ali da, nisam to očekivao", rekao je košarkaš Barselone neposredno posle utakmice.

Da podsetimo, povratnik u evropsku košarku iz NBA lige pomogao je porodici Varga iz Vukovara da se skući, a onda je sa 30.000 evra obezbedio dom i porodici Kojović iz Sjenice.