Košarka

Gazi svakog dana u NBA: Jokić PRESTIGAO legendarnog Majkla Džordana

Izvor mondo.rs

Srpski reprezentativac iz redova Denvera upisao je više tripl-dablova u najjačoj ligi sveta od verovatno najboljeg igrača u istoriji

Nikola Jokić na meču protiv Finiksa prethodne noći postigao je tripl-dabl učinak. Imao je 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija i bio ključi igrač u pobedi Denvera nad Sansima posle produžetka - 108:107.

Srpski reprezentativac je upisao ukupno 33. tripl-dabl u NBA karijeri, a 29. u regularnom delu sezone.

On je tako na listi najuspešnijih pretekao legendarnog Majkla Džordana, verovatno najboljeg košarkaša u istoriji NBA lige.

"Lepo. Nadam se da ću ga prestići i u broju šampionskih prstenova. To bi bilo sjajno", rekao je Jokić o ikoni Em Džeju, koji je u karijeri šest puta osvojio pehar NBA lige.

Jokić, koji je tek na početku NBA karijere jer ima samo 24 godine, nalazi se iza Džona Havličeka i Grenta Hila koji su na 11. mestu večne liste. deseti na listi je Bob Kauzi, koji ima 33. tripl-dabla ostvarena u regularnom delu sezone.

Na vrhu te liste su Oskar Robertson sa 181 tripl-dablom, a drugo mesto dele Rasel Vestbruk i Medžik Džonson sa po 138.

"Statistika, odnosno tripl-dablovi, ustvari uopšte nisu bitni. Naravno, lepo je biti na listi, ali meni to ništa posebno ne znači", poručio je centar Denvera.

Jokićev saigrač Džamal Marej veruje da će popularni Džoker nastaviti na napreduje na listi.

"Čini se da on postiže tripl-dablove svake druge večeri, i to više nije ništa novo, nikakvo iznenađenje. On će preteći još mnogo momaka", naveo je Marej.