Košarka

Igokea ZNA recept za FMP: Borbenost na ekstra visokom nivou!

Izvor mondo.ba

Posle rezultatski gledano lošeg starta u novoj sezoni ABA lige, košarkaši Igokee će u ponedeljak gostovati u Beogradu dosad neporaženom FMP-u.

Izvor: MN Press

Igokeu u ponedeljak očekuje izuzetno težak posao na putu do eventualne prve pobede u novoj sezoni, posle vrlo tesnih poraza od Partizana u Latašima, potom od Mornara u Baru, a nakon toga i od Cedevita Olimpije u svojoj dvorani nakon produžetka.

Trener Aleksandrovčana Marko Barać istakao je da njegov tim ide u goste izvanrednoj ekipi koja je odlično otvorila sezonu.

"Zato je ovo izuzetno zahtevno gostovanje. FMP za mene nije iznaneđenje jer oni imaju kontinuitet u radu koji uvijek može da donese nešto dobro, kontinuitet u selekciji i bekovsku liniju koja je odlična i koja daje ton u igri", nahvalio je Barać naredne protivnike.

Ipak, ponudio je način na koji će Igokea pokušati da stigne do prvog ovosezonskog trijumfa.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Mi moramo odigrati, pre svega u smislu borbenosti, na ekstra visokom nivou što bi bio i neki recept za uspeh u ovom meču",dodao je trener Igokee dodavši da ima i nekih kadrovskih problema.

"Poslednju utakmicu je preskočio Kliford, ali svakako igrači koji izađu na teren će biti oni najspremniji. Rašad Von je trenirao smanjenim intenzitetom, a na poslednjem treningu ćemo napraviti test intenziteta."

Mladi as "igosa" Dalibor Ilić očekuje vrlo zahtevnu utakmicu sa "panterima", ali i ima jasan cilj u Beogradu - pobeda.

"Jako su neugodna ekipa na svom terenu, sklopljena od iskusnih i mladih igrača. Očekuje nas psihički teška utakmica sa velikom fizičkom potrošnjom. Kvalitetno smo radili u toku nedelje, pripremali smo se za protivnika najbolje moguće, kako bismo otišli sa jasnim ciljem da upišemo prvu pobedu u ovoj sezoni. Znamo kvalitet FMP-a i samo sa maksimalnim pristupom od samog početka možemo da napravimo ono što želimo", naglasio je Ilić.