Košarka

Poraz u Ljubljani motiv više za Partizan protiv Limoža

Izvor MONDO/Tanjug

"Sigurno da imamo motiv više da dobijemo utakmicu u Limožu, ali neće biti lako", izjavio je Nikola Janković.

Izvor: MN Press

Partizan je tokom vikenda doživeo poraz u Ljubljani od Cedevite Olimpije u ABA ligi, ali crno-beli nemaju mnogo prostora da tuguju, jer ih već u sredu očekuje duel sa Limožom u Evrokupu.

Košarkaš "parnog valjka" Nikola Janković smatra da on i saigrači treba da izvuku pouke posle gostovanja u Sloveniji i da to iskoriste u Francuskoj.


"Još jedno teško gostovanje je pred nama posle poraza u ABA ligi. Sigurno da imamo motiv više da dobijemo utakmicu u Limožu, ali neće biti lako. Radi se o kvalitetnoj ekipi i daćemo sve od sebe da se vratimo sa pobedom. Oni su jako atletski orijentisana ekipa, nezgodni su na svom terenu. Moraćamo da budemo veoma fizikalni protiv njih", rekao je Janković novinarima na otvorenom treningu u maloj hali Štark arene.

Crno-beli su trenutno u grupi B Evrokupa vodeći sa maksimalnim učinkom od četiri pobede iz isto toliko odigranih mečeva i jedina su ekipa koja u dosadašnjem delu ovog takmičenja nije doživela poraz.

"To je veoma lepa stvar za nas, pre svega što su uglavnom bila gostovanja. Lep je osećaj biti neporažen, sigurno ćemo da nastavimo u tom ritmu. Nadam se da ćemo otići sa prve pozicije da bismo imali što lakšu drugu grupu", zaključio je Janković.


Meč između košarkaša Limoža i Partizana, koji ima skor 4-0, igra se sutra od 19.15.