Košarka

Poznato lice se vraća u Igokeu: Može li Bajić da preporodi Aleksandrovčane?

Izvor mondo.ba

Iskusni stručnjak Dragan Bajić četvrti put u karijeri se sesti na klupu ABA ligaša iz Republike Srpske

Izvor: MN Press

Dragan Bajić vratio se na klupu Igokee.

Iskusni stručnjak četvrti put u karijeri će preuzeti kormilo Aleksandrovčana i pokušati da ih vrati na pravi put nakon izuzetno lošeg starta u ABA ligi i četiri vezana poraza.

Bajić je do sada u Igokei radio 2010, 2011. i 2015. godine, a najveći uspeh sa najtrofejnijim timom Republike Srpske ostvario je u sezoni 2012/13, koju je okončao na prvom mestu ABA lige u regularnom delu sezone.

"Odlučeno je da Bajić preuzme ekipu. Alreksandar Trifunović ostaje u klubu kao Bajićev savetnik dok se potpuno ne oporavi nakon moždanog udara. Seli smo i dogovorili se da se zajedničkim snagama vratimo pobedama. U dogovoru s Trifunovićem, i uz konsultaciju sa lekarima, nismo želeli da preuzimamo rizik, jer je Trifino zdravlje na prvom mestu, bez obzira što ima veliku želju da se vrati na klupu. Kada se potpuno oporavi, onda ćemo se zajedno dogovoriti o daljim koracima. Bajić je veliki prijatelj kluba i sigurno će u budućnosti ostati u Igokei na nekoj funkciji", izjavio je za ATV generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Poslije vezanih poraza od Partizana, Mornara, Cedevita Olimpije i ekipe FMP, prvo slavlje u ABA ligi ove sezone "igosi" će pokušati da zabeleže u nedjelju, kada u Laktaše stiže Zadar, još jedna ekipa koja ove sezone u regionalnoj ligi nije osetila slast pobede.

Za razliku od takmičenja u ABA ligi, u domaćem prvenstvu Igokea je perfektna.