Košarka

Zvezda u Zagrebu: Na Cibonu kao da je Himki! Davidovac ostaje u Beogradu

Izvor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Zagreb bez trojice košarkaša, ali svesni šta treba da urade da bi stigli do pobede nad Cibonom.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde će sutra, u nedelju, gostovati ekipi Cibone u Zagrebu. Peto kolo ABA lige biće nova prilika da crveno-beli pronađu put iz krize koja ih je zadesila na početku sezone.

Nakon sjajne partije protiv Himkija i velike pobede u Evroligi, košarkaši regionalnog šampiona nastavljaju borbu na drugom frontu. Meč u zagrebačkoj hali ''Dražen Petrović'' igra se u nedelju od 18 časova (prenos na TV Arena sport).

"Utakmica u Zagrebu nije ništa lakša od one u Evroligi. Cibona se bori za svoj status u regionalnom takmičenju i takvi mečevi nisu lak zadatak. Potrebna nam je maksimalna koncentracija da bismo stigli do pobede", istakao je trener Andrija Gavrilović.

Crveno-beli će na gostovanju u glavnom gradu Hrvatske biti značajno oslabljeni. Derik Braun još uvek nije na raspolaganju stručnom štabu, dok su pored njega van stroja i Nenadić i Davidovac koji nisu otputovali sa ekipom.

Ulogu američkog košarkaša koji je kao veliko pojačanje stigao iz Efesa mogao bi da preuzme sve bolji Boriša Simanić. I on je za klupski sajt najavio meč protiv Cibone.

"Utakmica protiv Himkija je ostavljena iza nas čim se završila. Na nju se vraćamo samo da bismo videli kakvu energiju i želju treba da imamo i u meču sa Cibonom. Verujem da u tom slučaju rezultat neće izostati", izjavio je on.

Odmah nakon meča u Hrvatskoj, košarkaši srpskog šampiona će se vratiti za Beograd. Pred njim će naredne nedelje biti još jedna utakmica u Evroligi. Za duel sa Realom karte će početi da se prodaju u ponedeljak, a meč se igra u četvrtak od 19 časova.