Uživo

Laka pobeda Partizana u Zadru pred DERBI, ali čak 20 izgubljenih lopti!

Trojke Pejdža, Gordića i Jaramaza odlučile meč u dvorani "Krešimir Ćosić", ali biće zabrinut trener Partizana zbog velike dekoncentracije i čak 20 izgubljenih lopti.

Izvor: MN Press

Partizan se iz Zadra vraća s lakom pobedom, i popravlja učinak u ABA ligi na 4-2, ali Andrea Trinkijeri će imati mnogo zamerki na igru svoje ekipe!

Razlog za to jeste vrlo opuštena igra u drugom poluvremenu i čak 20 izgubljenih lopti, ali dobra vest za crno-bele je što trenutno najlošija ekipa na Jadranu to nije mogla da kazni - pošto je i sama imala istih problema (21 TO), dok joj je realizacija bila još veći problem.

Partizan je utakmicu dobio šutem za tri poena (12/35), koji su u nastavku pokvarili, ali pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje...

Ipak, Andrea Trinkijeri, koji je na jednom tajm-autu tokom prvog poluvremena sočno opsovao, želeće sigurno bolji fokus od svojih igrača pošto ih već u narednom kolu očekuje susret sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom - sada pred svojom publikom.

ZADAR - PARTIZAN 57:72 (14:18, 16:27, 16:17, 11:10)


Koliko su obe ekipe dekoncentrisano ušle u utakmicu najbolje svedoči podatak da su posle prve deonice imali po sedam izgubljenih lopti, ali srećom po Partizan njihova pažnja se u drugom kvartalu značajno popravila - što je rezultovalo i dvocifrenom razlikom.

"Zapalio" se Pejdž, kao i prošli put u hali "Krešimir Ćosić", postigao je tri trojke, dok su mu pomogli još i Birčević, Gordić i Jaramaz, pa ih je Partizan u prvom poluvremenu "skupio" čak osam.

U trećem kvartalu "ugasio" se šut za tri poena, Partizan je promašio prvih pet šuteva pre nego što je Gordić prekinuo "crnu seriju", ali ni u tom periodu Zadar nije uspeo da podigne nivo svoje košarke na onaj koji može da donese preokret, i dalje su imali očajnu selekciju šuta.

Omogućili su Partizanu da ode na maksimalnih 19 poena razlike lakim poenima iz tranzicije, a do kraja utakmice videli smo previše promašenih zicera i izgubljenih lopti - kod obe ekipe.


Utakmicu je s dve trojke "zaključio" Ognjen Jaramaz i time odbio poslednji nalet Zadra, a tako je postao i drugi najbolji strelac svoje ekipe na današnjem meču sa 13 poena. Jedan više (14) imao je Markus Pejdž, koji je u januaru u Zadru takođe odigrao dobar meč, dok niko više nije imao dvocifren učinak. Gordić je imao osam poena i sedam asistencija, po šest su dodali Veličković i Birčević, dok su Janković, Peiners i Zagorac pomogli sa po pet.

U strelce su se upisali još i Mozli i Tomas (po 4), odnosno mladi Miletić koji je danas debitovao u ABA ligi (2). Kod Zadra je prednjačio Alen sa 16 poena, ali je imao i šest izgubljenih lopti.

Partizan u sredu očekuje Tofaš, pa onda sledi "večiti" derbi u ABA ligi (17. novembar).

Rezultati 6. kola:


petak

FMP - Mornar 92:83

subota

Zadar - Partizan 57:72
Budućnost - Cibona 87:65


nedelja

Primorska - Cedevita Olimpija 20.00

ponedeljak

Krka - Mega 18.00
Crvena zvezda - Igokea 21.00

Tabela: FMP 5-1, Budućnost 5-1, Cedevita Olimpija 4-1, Primorska 4-1, Partizan 4-2, Crvena zvezda 3-2, Mornar 3-3, Krka 2-3, Igokea 1-4, Mega 1-4, Cibona 1-5, Zadar 0-6.

Izvor mondo.rs
19:40

Kraj! Pobeda Partizana! 72:57!

Pogledajte "hajlajtse" sa utakmice.

19:36

37' [55:69] - Jaramaz!

Ne gledamo baš naročito lepu košarku u ovom trenutku, Jaramaz prekida seriju trojkom za 16 poena razlike. Pre toga mnogo loših rešenja dva tima i mnogo izgubljenih lopti.

19:32

35' [53:66] - Tajm-aut Trinkijeri!

Nalet Zadrana u ovim minutima koji koristi "prazne minute" Partizana, tako da je Trinkijeri morao da pozove tajm-aut.

19:29

33' [48:66] - Partizan održava razliku

Mladi Miletić beleži prve poene u ABA ligi ove sezone posle lepog "otvaranja". Odmah gubi loptu Alen i sada je Zadar na samo jednu izgubljenu od 20. Partizan ima 18.

19:24

30' [46:62] - Kraj treće četvrtine!

Alen pogađa treću trojku, pa Gordić neoprezno pravi faul u napadu na sekund i po do kraja, ali ne kažnjava ga Vuković.

19:22

30' [43:62] - Najveća prednost!

Mozli zakucava, pa Veličković... Raste prednost Partizana, dleuje da se igra Zadra potpuno raspala u trci, izgubljena lopta za izgubljenom.

19:17

28' [43:56] - Pejdž!

Evo njegove četvrte trojke u Zadru. Morao je da pozove Jusup tajm-aut nezadovoljan što je njegova ekipa ponovo posle dopuštenog ofanzivnog skoka primila trojku. Partizan u trećoj deonici ima 2/8 za tri, a Pejdž ima 14 poena!

Vraća Vuković trojku posle tajm-auta.

19:12

26' [39:53] - Peti promašaj za tri!

Posle pokušaja Zagorca i Gordića, Tomas lepo pod košem donosi poene. Posle toga Gordić konačno prekida crnu seriju Partizana u šutu za tri u ovoj deonici.

19:06

23' [37:47] - Budi se Zadar

Gilbert i Alen spuštaju očas posla zaostatak na deset poena, pa je jasno da je Trinkijeri veoma ljut... Ne znamo šta je rekao, ali možda je opsovao kao na tajm-aut iz prvog poluvremena. Janković postiže prve poene za Partizan u nastavku.

18:49

20' [30:45] - Poluvreme!

Stefan Birčević iz ugla pogađa osmu trojku za Partizan na ovom meču, pa Jaramaz krade loptu i donosi +15 za goste. Keler je imao šansu da smanji prednost, ali ne uspeva. Partizan će i te kako biti zadovoljan ovim poluvremenom iako je imao čak 11 izgubljenih lopti.

Tu je osam trojki iz 16 pokušaja...

Pejdž ima 11 poena, Jaramaz 7, Birčević 6, ali problem su tri faula Veličkovića i Jankovića.

18:44

19' [30:40] - Šut služi Partizan!

Sedma trojka za Partizan - Gordić! I to posle step-beka... Uzvratio je Alen, pa je morao da pozove tajm-aut Trinkijeri. I otela mu se psovka...

18:40

18' [25:37] - Nove trojke!

Birčević pogađa još jednu trojku, Partizan ima 5/10, ali odmah potom reprezentativac Srbije pravi faul nad Ivanovim. On već ima osam poena. Pejdž se ne ustručava da šutira kada je na parketu i dolazi do svoje treće na meču...

Pogađa i dva puta sa "penala" za 11 poena i najveću razliku na meču.

18:33

16' [20:29] - Ulazi i Birčević

Markus Pejdž uživa u Zadru. Ponovo je precizan u šutu za tri poena, ali dobri potezi Junakovića i Alena u međuvremenu. Ušao je u igru i Birčević

18:30

14' [16:26] - Dvocifrena prednost!

Zagorac postiže drugu trojku za Partizan na današnjem meču, Uljarević nije uspeo da mu vrati, a potom je šut oprobao i Markus Pejdž - i iz drugog puta bio uspešan. Mora da zove tajm-aut Jusup na kome je odmah Uljareviću rekao: "Zašto, zašto to radiš?".

Partizan se odlepio na dvocifrenu prednost...

18:26

13' [14:20] - Mozli!

Vil Mozli lepo zakucava posle akcije Gordića i Tomasa, čime je završena nespretna sekvenca i jednih i drugih na startu druge deonice pošto smo videli nove izgubljene lopte i lošu selekciju šuteva.

Izvor: MN Press, Grega Valancic/Sportida

18:21

10' [14:18] - Kraj prve čevrtine

Veličković je probao da na "postu" napravi prednost, ali je umesto toga napravio treću ličnu grešku zbog čega ga menja Trinkijeri. Gordić je imao napad za veću razliku na kraju prve četvrtine, ali nije pogodio.

Po sedam izgubljenih lopti za obe ekipe!

18:18

10' [13:18] - Mnogo grešaka...

Uljarević je pogodio sa velike udaljenosti trojku, nije uspeo da mu uzvrati Veličković. Gilbert pravi faul u napadu i šalje na "slobodna bacanja" Pejnersa, pošto su Zadrani u bonusu. Oba je pogodio Letonac.

18:14

8' [10:15] - Brzi poeni

Uneo je energiju Veličković u igru svog tima i odmah postigao poene posle prodora, da bi u kontri Jaramaz doneo nove poene - uz faul, ali nije realizovao "penal". Morao je Jusup da zove tajm-aut, pošto njegova ekipa ponovo ima zaostatak.

"Mrzim Partizan", čuje se sa tribina u Zadru.

18:10

6' [10:11] - Trojka i za crno-bele!

Uzvraća trojkom Jaramaz, dok je Partizan odmah zaigrao bolju odbranu ulaskom Vila Mozlija. Na parketu je sada i Novica Veličković.

18:06

5' [10:8] - Budi se Zadar

Junaković je postigao trojku za Zadrane, izašla je lopta iz obruča Zagorcu, pa u kontri Fundić smanjuje na poen zaostatka. Alen je potom pogodio prvu trojku za domaće i doneo im vođstvo na utakmici.

18:04

3' [2:8] - Čuje se "Uprava, odlazi"

Nezadovoljni navijači Zadra poslali su jasnu poruku rukovodstvu zbog loših rezultata ove sezone. Sudeći po početku, neće ni ovom utakmicom biti zadovoljni˙. Partizan doalzi lako do osam poena posle zakucavanja Pejnersa, poluhoroga Tomasa, "penala" Jankovića i kontre u kojoj je položio loptu u koš Zagorac.

18:02

Startne petorke: Tomas, Jaramaz, Zagorac, Peiners i Janković počinju za Partizan, a za Zadar - Alen, Ivanov, Junaković, Keler i Gilbert.

17:49

U poslednjoj utakmici koju su Zadar i Partizan odigrali, u januaru ove godine, crno-beli su slavili posle produžetka rezultatom 97:92. Na toj utakmici Markus Pejdž pružio je verovatno svoju najbolju partiju od dolaska u klub - postigao je čak 28 poena.

17:15

Dobro došli!

MONDO će utakmicu između Zadra i Partizana pratiti u tekstualnom prenosu, a odmah posle utakmice moći ćete da pogledate "hajlajtse".