Košarka

Ljubimac Partizanove publike na kultnom mestu za ''crno-bele''!

Izvor mondo.rs

Bivši košarkaš Partizana bi trebalo da postane novi košarkaš još jednog Španskog kluba. Ovog puta je u pitanju Fuenlabrada, nekadašnji dom ''crno-belih''.

Izvor: MN Press

Reprezentativac Makedonije i nekadašnji košarkaš Partizana blizu je novog ugovora. Kako javljaju novinari iz Španije, Lester Bo Mekejleb je blizu potpisivanja za novi klub.

Američki plejmejker je, nakon što nije izabran na draftu, evropsku karijeru počeo u Mersinu. Usledio je Partizan, gde je svojim igrama i energijom kupio vatrenu ''crno-belu'' publiku. Put ga je preko Sijene, Fenerbahčea, Bajerna i Limoža odveo u Španiju, gde je igrao poslednjih godina.


Nakon što je jedne sezone nosio dres Gran Kanarije, a naredne dve nastupao za Saragosu, Bo Mekejleb bi mogao da postane novi košarkaš Fuenlabrade! Tim iz predgrađa Madrida zainteresovan je za američkog košarkaša koji od kraja prethodne sezone nema klub.

Na kultnom mestu za sve navijače Partizana, u predgrađu Madrida, iskusni košarkaš bi mogao da pronađe novu motivaciju za sjajne partije. Podsećamo, upravo je ovaj delić glavnog grada Španije bio domaćin beogradskom timu tokom teških, ali i slavnih momenata.

Zbog sankcija koje su izrečene Jugoslaviji, crno-beli su domaće mečeve igrali u Fuenlabradi, a tokom te sezone stigli su do titule evropskog prvaka. Sjajna generacija Partizanovih košarkaša se u tada tek sagrađenoj hali osećala kao u svom domu, uz podršku lokalnih navijača.

Sada će takav vetar u leđa dobiti i košarkaš koji je u Beogradu nastupao tokom sezone 2009/10, kada je Partizan još jednom stigao do završnog turnira Evrolige. Iste godine, Mekejleb je uzeo makedonsko državljanstvo, a sa tom reprezentacijom je sjajno igrao na Evropskom prvenstvu godinu dana kasnije.