Košarka

Virtus ostao maksimalan, Srbi dvocifreni u pobedi!

Izvor mondo.rs

Ekipa Virtusa iz Bolonje, predvođena Sašom Đorđevićem, sačuvala je maksimalan učinak i nakon osmog kola italijanske lige.

Ekipa u kojoj nastupaju Miloš Teodosić i Stefan Marković ostala je na vrhu tabele u Itlaiji. Nakon osam odigranih kola, oni ne znaju za poraz.

Današnji protivnik Virtusa bio je tim Treviza, a momci koje predvodi Saša Đorđević su stigli do pobede (84:79). Gostima nije pomoglo ni šest poena prednosti koje su imali na poluvremenu.

Ekipa iz bolonje je prvu četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 20:17, ali su u drugoj deonici posustali. Trevizo je to iskoristio, pa je na odmor otišao sa šest poena višak. Ipak, ostalo je još dovoljno vremena za preokret.

Tokom trećeg perioda meča, sjajni su bili igrači Virtusa. Postigli su 28 poena u tom delu meča, primili duplo manje, a to je bilo dovoljno za smirenost u njihovim redovima. Tako su poslednju četvrtinu mogli da odigraju prilično rasterećeno.

Najefikasniji na ovom susretu je bio Frenk Gejns sa 20 poena, a srpski plejmejkeri su ubacili 12, odnosno 10 poena. Miloš Teodosić, poenterski raspoloženiji od nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji, bio je ključni čovek za Virtus u završnici susreta.

Što se tiče ostalih statističkih kolona, njih je bolje ''popunio'' Stefan Marković. Pored 10 poena, Marković je imao 8 skokova i 6 asistencija, naspram Teodosićeva 3 skoka i 5 dodavanja.

Ekipa koju je prethodne sezone preuzeo doskorašnji selektor Srbije je jedina u italijanskom prvenstvu koja još uvek ne zna za poraz. Njihov večerašnji rival je na učinku 3-5, dok Virtus iz Bolonje sa čela tabele gleda ostatak lige.