Košarka

Bajić: Igokea nije u stanju da preti Crvenoj zvezdi

Izvor mondo.ba

"To je tim koji ima veliku širinu, pokriveni su sjajno na svim pozicijama. Imali su problema na otvaranju sezone i sigurno neće dopustiti neki kiks", poručio trener ekipe iz Republike Srpske pred meč u Beogradu.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Košarkaši Igokee večeras gostuju Crvenoj zvezdi u poslednjoj utakmici šestog kola ABA lige.

Crveno-beli su u poslednjih nekoliko godina bili dominantni potiv "igosa", koji su izgubili na sedam poslednjih međusobnih mečeva, ali Aleksandrovčani su u prošlosti znali i da iznenade, posebno u Beogradu.

Osam puta u regionalnom takmičenju su igrali protiv Zvezde u Beogradu, a čak tri puta uspeli da zabeleže pobedu protiv velikog favorita.

Doduše, poslednji put pre četiri godine...

Međusobni skor ubedljivo je na strani beogradske ekipe (11:5), a u srpskoj prestonici 5:3.

Zato je trener Igokee Dragan Bajić naglasio da tim iz Laktaša nikako nije u stanju da preti Beograđanima.

"Odigrali smo utakmice protiv Zadra i Širokog u dva dana, u petak smo igrali protiv Bratunca i uz pojačan rad, ekipa je sigurno umorna, ali mi moramo tako da radimo kako bismo što spremniji dočekali izazove pred nama. Mi nismo u stanju da pretimo Zvezdi, to je tim koji ima veliku širinu, pokriveni su sjajno na svim pozicijama. Zvezda je imala problema na otvaranju sezone i sigurno neće dopustiti neki kiks. Ja od svog tima očekujem da odgovorimo energetski, da damo maksimum i da stvari koje treniramo prenesemo na parket na najbolji mogući način, a  svaku šansu koju budemo imali pokušaćemo da iskoristimo", izjavio je strateg "igosa".

I Litvanac Vaidas Kariniauskas govorio je u superlativu o večerašnjem protivniku.

"Crvena zvezda je fizički veoma jak tim, igraju jako kvalitetnu odbranu i mi moramo da odgovorimo na isti način. Imaju dobre šutere, odlični su pod košem i nemaju slabu tačku. Pokušaćemo da zadržimo koncentraciju svih 40 minuta i videćemo za šta će nam to biti dovoljno. Atmosfera u ekipi je odlična. Radili smo naporno, imali teške utakmice u domaćoj ligi, ali sasvim sigurno ćemo spremni dočekati duel protiv Zvezde", rekao je bek Igokee.

Duel Crvena zvezda - Igokea igra se od 21 čas u dvorani Aleksandar Nikolić, uz direktan prenos na TV Arena sport 1. Sudije meča su Miloš Koljenšić, Milivoje Jovčić i Branislav Mrdak.

Rezultati i parovi 6. kola ABA lige

petak

FMP - Mornar 92:83

subota

Zadar - Partizan 57:72
Budućnost - Cibona 87:65

nedjelja

Primorska - Cedevita Olimpija 67:90

ponedjeljak

Krka - Mega 18.00
Crvena zvezda - Igokea 21.00

Tabela: FMP 5-1, Budućnost 5-1, Cedevita Olimpija 5-1, Primorska 4-2, Partizan 4-2, Crvena zvezda 3-2, Mornar 3-3, Krka 2-3, Igokea 1-4, Mega 1-4, Cibona 1-5, Zadar 0-6.