Košarka

Kako Gudurić stiče samopouzdanje u SAD: "Ovako sam naučen!" (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Srpski bek je sve manje impresioniran i sve precizniji. Pročitajte šta je rekao posle svog najboljeg nastupa u Americi.

U prvih šest nastupa u NBA ligi, Marko Gudurić nije uspevao da "namesti" ruku, pa je trojke šutirao neuobičajeno loše (1/14) iako je bilo samopouzdanja u njegovim igrama.

Početkom novembra, on je našao ritam i od tada za tri šutira 9/13 u poslednjih pet utakmica. U tom nizu, Memfis je ostvario tri pobede, a on je u dva meča ostvario dvocifreni učinak - protiv Dalasa je dao 14 poena, a protiv Šarlota 17.

Protekle noći on je ostvario rekord NBA karijere, a Memfis je prvi put "vezao" pobede ove sezone. Svi u svlačionici u Šarlotu su bili raspoloženi, a Gudurić je blistao.

"Sjajan je osećaj. Posebno zato što smo bili u stanju da pobedimo. To mi mnogo znači", rekao je on.

U trećoj četvrtini utakmice on je ubacio važnih 11 poena. Pogađao je sa distance, prodorima, hrabrio se i hrabrili su ga drugi.

"Osećao sam se dobro. Saigrači su igrali dobre akcije, nalazili su me u kontrama i to je promenilo momentum utakmice".

Na pitanje novinara za svoje povećano samopouzdanje, bek iz Priboja rekao je da igra kao što je uvek igrao.

"Samo pokušavam da igram igru na pravi način. Uvek pokušavam da igram na pravi način. Ništa ne forsiram. Ako se osetim kao večeras, onda ću da šutiram. Tako sam odrastao i tako sam naučen da igram, sa pravim mentalitetom, da je uvek potrebno da odaberete pravu akciju, bez forsiranja... Takav je moj mentalitet".

Marko Gudurić intervju NBA
Izvor: YouTube/ Memphis Grizzlies

Memfis će sledeći meč odigrati u petak protiv Jute kod kuće.

"Veoma je važno što smo ostvarili dve pobede u gostima uzastopno. Atmosfera je sjajna, uživam u tome. Nadam se da možemo da nastavimo ovaj niz kod kuće", dodao je bivši šuter FMP-a, Zvezde i Fenerbahčea.