Košarka

I to je NBA: Dok Rivers dobio tehničku, sin tražio da ga sudije ISKLJUČE

Izvor mondo.rs

Sjajna scena na utakmici najjače lige na svetu.

Krvno srodstvo (pa i najbliže) je jedna stvar, a pobeda u utakmici je sasvim druga. U to su se uverili svi koji su prošle noći gledali utakmicu Hjuston - Los Anđeles Klipers.

Trener gostiju Dok Rivers bio je bio je izuzetno ljut u porazu svog tima (92:103), u kojem je Džejms Harden postigao čak 47 poena.

U toku poslednje četvrtine, Dok je isključen zbog pritužbi na račun sudije, sa kojima se konfrontirao i na terenu, daleko od klupe.

Rivers je dobio dve tehničke greške i zbog toga morao u svlačionicu, a tokom njegove rasprave sa arbitrima iza leđa sudija je stajao njegov sin, košarkaš Hjustona Ostin Rivers.

On je podsticao sudije da kazne njegovog oca, pa je slavio kada je Dok krenuo ka svlačionici - i to veoma besan.

Pogledajte tu scenu.

Dok Rivers
Izvor: Youtube/ESPN

Na pitanje zašto je bio isključen, Rivers je odgovorio:

"Jer sam hteo da uložim 'čelendž', ne znam. Verujem da su (arbitri) bili umorni od svih nas, ali kada tako pogrešiš ne možeš da isključiš trenera, Moraš da prihvatiš svoju grešku, mi prihvatamo svoje... Trebalo bi da se suoče s tim".

Novinari su mu skrenuli pažnju na to da je njegov sin tražio od sudija da ga sklone sa terena, a Dok se na to nasmejao.

"Neka je to uradio, trebalo je to da radi. Video sam ga zaista", rekao je čuveni američki stručnjak.

Rivers junior rekao je da je uživao u tom trenutku.

"Zapravo, on je veoma osetljiv na te stvari, pa ćemo videti šta će se desiti. Volim ga, ali bio je zaista dobar momenat. Uživao sam. Bilo je zabavno", rekao je košarkaš, koji je na svom Twitter profilu ostavio komentar: "Ove godine će Dan zahvalnosti biti čudan".