Košarka

SPEKTAKL u Sakramentu: Kingsi oborili lidera NBA lige!

Izvor mondo.rs

Spektakularni Badi Hild ubacio 35 poena, od čega sedam trojki, za veliku pobedu Sakramenta protiv Seltiksa.

Lopta je plesala po obruču i pala na parket. Ali ne kroz mrežicu!

Sakramento Kings nastavio je da podiže formu i ostvario najveću pobedu sezone, jer je kod kuće dramatično savladao ekipu koja je poslednji put pala 23. oktobra.I  do večeras imala skor 10-1!

Sakramento - Boston 100:99 (30:18, 20:28, 21:29, 29:24)

Seltiksi su imali napad za pobedu na kraju egal utakmice, Markus Smart je pokušao da "flouterom" utiša halu, ali je lopta doslovno klizila po obruču i ipak nije ušla u koš.

U tom trenutku počelo je veliko slavlje dvorane u kojoj je heroj večeri bio Badi Hild.

Šuter domaćih imao je uspone i padove čitave noći, ali je gađao zaista sjajno. Ubacio je čak sedam trojki, ukupno 35 poena i bio je najbolji igrač Kingsa u petoj pobedi u poslednjih sedam mečeva.

I to ponovo bez prvog "pleja", povređenog Dierona Foksa!

Bogdan Bogdanović ubacio je 12 poena (2/7 za tri), imao 10 asistencija i pogodio je nekoliko izuzetno važnih pogodaka u finišu. Kao i on, "dabl-dabl" učinak ostvario je i Nemanja Bjelica, koji je postigao 12 poena i uhvatio 14 skokova.

Kao i u prethodnim mečevima - kada srpski tandem ima bitnu ulogu, Sakramento od toga ima značajnu korist. Uz njihovu dobru minutažu (obojica igrali po 31 minut), Kingsi su prekinuli Bostonov niz od deset uzastopnih pobeda.

Sve dobro što su Kingsi večeras napravili zaokruženo je slobodnim bacanjima krilnog centra Sakramenta Rišona Holmsa, koji je 12 sekundi pre kraja sa crte doneo pobedu.

Boston je potom krenuo u napad za trijumf, ali nisu odlučivali ni Džejlen Braun (18 poena), ni Kemba Voker (15), ni Džejson Tejtum i Danijel Tajs (po 14). Smart je preuzeo odgovornost i promašio, u jednoj od zanimljivijih završnica ove sezone.

Sakramento Kings Boston Markus Smart promašaj (SPORT)
Izvor: Youtube/Bleacher Report