Košarka

Svi poznati DETALJI o dogovoru s Kokoškovim: Čuo je i Gudurić, a Paspalj...

Izvor mondo.rs

"Čuo sam samo dobre stvari o njemu kao treneru i kao osobi. Sviđa mi se ovaj izbor Saveza", kazao je Marko Gudurić posle meča sa Denverom i time nagovestio je zaista došlo do dogovora sa Kokoškovim.

Izvor: MN Press

Košarkaški savez Srbije (KSS) izabrao je naslednika Aleksandra Đorđevića.

Nije još zvanično, ali gotovo sigurno to će biti Igor Kokoškov, nekadašnji selektor Slovenije s kojom je bio prvak Evrope, a trenutni pomoćnik Luka Voltona u stručnom štabu Sakramenta.

Ovu informaciju prvobitno objavio je "Sportklub", da bi u toku noći ista saznanja potvrdile i kolege iz američkih medija. Naravno, posao ne možemo nazvati potpuno zaključenim sve dok Predrag Danilović ne predstavi novog selektora, a sudeći po njegovim rečima od pre nekoliko dana - to bi trebalo da bude u toku ove nedelje.

Dok čekamo zvanično predstavljanje Igora Kokoškova vredi se posvetiti dostupnim detaljima o njegovom angažmanu na mestu selektora.

Kokoškov će ostatati pomoćnik u Kingsima, a još nije sigurno da li će dobiti "slobodno" od kluba za obaveze kvalifikacija za EP tokom februarskog FIBA prozora. Što se tiče kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u junu - dobiće dozvolu i vodiće Srbiju!

Novinar "The Athletica" Dejv Dufor prenosi i da je važnu ulogu odigrao potpredsednik OKS-a Žarko Paspalj, nekadašnji slavni reprezentativac naše zemlje, koji je imao "poverljivu" posetu Kokoškovu i pomogao je u zaključenju dogovora, a naravno "nije škodilo" ni prijateljstvo sa Divcem - koji je dao dozvolu da pomoćni trener u Sakramentu dobije još jedan posao.

Ovo naravno nije prvi put da asistent u NBA klubu vodi reprezentaciju, dobro je poznat primer Serđa Skariola koji je pomoćnik u Reptorsima - i prvak sveta sa Španijom.

Na kraju, oglasio se i Marko Gudurić, koga su novinari pitali za Kokoškova posle meča sa Denverom. I do njega su došle iste informacije...

"I ja sam saznao oko sat vremena pred meč. To je sjajno. Čuo sam samo dobre stvari o njemu kao treneru i kao osobi. Sviđa mi se ovaj izbor Saveza", kazao je srpski reprezentativac Gudurić koji je ovog leta bio deo ekipe koja se takmičila na Mundobasketu u Kini.