Košarka

Posle punih OSAM godina: Partizan dobio prvi derbi u sezoni!

Izvor mondo.rs

Interesantan podatak nakon sinoćne pobede Partizana u "večitom" derbiju.

Izvor: MN Press

Gotovo dva i po sata trajala je borba "večitih" u Areni!

Partizan je posle uzbudljive i dramatične završnice pobedio Crvenu zvezdu (75:72), pre svega zahvaljujući odličnom Nemanji Gordiću u poslednjem kvartalu. Istina, imali su crveno-beli priliku da se vrate u meč, međutim Filip Čović nije uspeo da postane heroj svoga tima.

Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan pobedom svog tima, pre svega jer se desila "bez" šuta spolja, a zanimljivo je da je Partizan ovim trijumfom prekinuo negativnu tradiciju...

Naime, Crvena zvezda je "po pravilu" dobijala prvi derbi u sezoni!

Crveno-beli su do sinoćne utakmice, u okviru 7. kola ABA lige, imali niz od sedam uzastopnih pobeda protiv Partizana u prvom "večitom" derbiju u takmičarskoj godini, međutim Gordić, Volden i ostali igrači "valjka" uspeli su da ga završe.


S jeseni Partizanu nije išlo u derbijima sa Zvezdom još od sezone 2011/12 kada su ubedljivo slavili pred svojim navijačima (85:67) kod trenera Vlade Jovanovića.

To je bio čak deseti poraz Crvene zvezde u ABA ligi te sezone (na kraju skor 11-15), a u pobedi Partizana blistao je Dragan Milosavljević sa 23 poena. Efikasan je bio i Lučić sa 15, Ejsi Lo je dodao 11, a Kecman 10...

Detalj sa utakmice Partizana i Zvezde iz decembra 2011.
Izvor: MN Press


U redovima Crvene zvezde, koju je tada vodio Svetislav Pešić, samo su Andreja Milutinović (11) i Petar Popović (10) uspeli da dođu do dvocifrenog učinka.

Od tada, pa sve do 17. novembra 2019. godine, Crvena zvezda je bolje igrala prve derbije u sezoni i pobeđivala Partizan. MONDO je pisao već o tradiciji "jesenjih" utakmica dva najveća srpska kluba koji su uvek zanimljivi...

STATISTIKA PRVOG "VEČITOG" DERBIJA IZ SEZONE 2011/12

PARTIZAN mt:s: Raduljica 7, Lučić 15, 6sk, Milosavljević 23 (5-5 za tri), Božić 2, 3as, Čakarević 8, 10sk, Lo 11, 5as, Kecman 10, 6sk, Miljenović 3, Katić 6, Bešović, Đekić, Anđušić.

ZVEZDA: Lazić 2, Subotić 6, Milutinović 11, B. Popović 5, 4as, P.Popović 10, 9sk, Čović 4, 5as, Cvetković, Ilić 8, 6sk, Nedović 7, Lešić, Nikolić 2, Tomas 12, 5sk.

POGLEDAJTE "HAJLAJTSE" SA SINOĆNE UTAKMICE