Košarka

Šakotina Zvezda kreće iz "Pionira"

Izvor mondo.rs

Iskusni trener počeće drugi mandat među crveno-belima u hali "Aleksandar Nikolić", u ponedeljak.

Izvor: MN Press

Dan posle promocije na Malom Kalemegdanu, novi šef struke Crvene zvezde Dragan Šakota priprema ekipu za prvu utakmicu - protiv Mornara.

Crveno-beli će u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Mornar od 18 časova (prenos na TV Arena sport), u utakmici u kojoj će iskusni trener početi svoju drugu epizodu na klupi tima sa Malog Kalemegdana.

U prethodnoj je sedeo na klupi crveno-belih od 2005. do 2007. godine i u tom periodu osvojio je Kup Radivoja Koraća 2006. godine i vodio ekipu do četvrtfinala ULEB Kupa (današnjeg Evrokupa).

Ove jeseni, on je preuzeo Zvezdu na višem, evroligaškom nivou takmičenja i neće imati previše vremena za temeljno upoznavanje sa sastavom i mogućnostima ekipe. Sve to će morati u hodu, počev od meča protiv Barana.

"Ulazim odmah u takmičarski ritam i to nije lako. Zato očekujem pomoć stručnog štaba, kako bi mi sve bilo mnogo jasnije i kako bi se brzo uklopio, jer vremena nema. U ovakvim situacijama trudite se da utičete samo dobrim odlukama i da na prvom mestu vidite šta se igralo i šta treba da se implementira ili eventualno menja", izjavio je Šakota u nedelju, kada je odradio drugi trening sa ekipom.

"Svi zajedno radićemo kao tim na klupi", rekao je on.

Šakota je dodao da izuzetno ceni narednog protivnika i da je svestan težine "povratka" iz Evrolige u regionalno takmičenje.

"Kada se uzme u obzir da timovi koji igraju Evroligu, po nepisanom pravilu imaju pad u igri kad aigraju ligaške utakmice, a već sam rekao koliko nam je ABA liga važna, onda nam je podrška navijača preko potrebna. Bio sam nekoliko godina u drugom ambijentu van Beograda, ali znam da svi u Evropi zavide Crvenoj zvezdi na podršci koju ima i koju daju navijači kao pomoć svoj timu. Imamo zajednički cilj, a to su pobede Crvene zvezde", dodao je Šakota.

Pogledajte obraćanje novog trenera Zvezde na promociji na Malom Kalemegdanu.