Košarka

Jokić bacao LUDA dodavanja pored Šarića, Bogdan dizao 3 prsta u Vašingtonu!

Izvor mondo.rs

Odlične partije srpskih reprezentativaca u noći između nedelje i ponedeljka, uz neke od divnih poteza.

Prethodno veče u NBA ligi počelo je teksaškim derbijem između Hjustona i Dalasa, koji je rešio nestvarni Luka Dončić, ali i utakmice koje su usledile posle toga bile su na visokom nivou!

Srpski centar Nikola Jokić nije bio naročito raspoložen da šutira na utakmici protiv Finiksa (116:104) pošto je upisao svega osam poena (4/9 iz igre), ali je "igrao za hajlajtse" sa pet asistencija, od kojih su neke bile zaista za svako divljenje.


"Joker" je bio dominanta figura u reketu sa 13 skokova, a slao je izuzetna "bekdor dodavanja" svaki put kada bi mu se na leđa "zalepio" Dario Šarić.

Kao da ima "oči na leđima", komentarisali su u Americi!

Odmah po prijemu lopte "produžio" je za svog saigrača Gerija Herisa, koji najviše voli da "seče" za utrčavanje, a pitanje je da li je hrvatski krilni centar, koji je u napadu bio odličan 18 poena i 17 askokova, i video šta se sprema...



Najefikasniji u  kipi Denvera bio je Milsap sa 23, Marej i Barton su dodali po 22, a toliko je imao i Dijalo iz Finiksa, ove večeri najbolji u timu Arizone, koji je upisao i lični rekord.

Od srpskih igrača na teren izlazili su još Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović i doprineli pobedi Sakramenta u prestonici protiv Vašingtona (113:106). "Beli" je kao starter zabeležio šest poena, 12 skokova, tri asistencije i tri ukradene, dok je "Bogi" igrao kao i pre povrede.

Bogdanović je propustio prethodni meč zbog manjih problema, a onda u "Di Siju" došao do 21 poena, četiri skoka i četiri asistencija.

"Trooujka zaaa Bogdana", rekao je komentator dok je Bogdanović pokazivao tri prsta.



Jedini efikasniji od njega u Kingsima, ujedno i na meču, bio je Barns sa 26.

Potencijalni reprezentativac Srbije, koga će Igor Kokoškov razmatrati za "širi spisak" državnog tima, američki centar Frank Kaminski, utakmicu je završio sa sedam poena i četiri skoka.

Pobedu tokom noći upisao je i Bruklin protiv Njujorka (103:101), uz 30 poena Spensera Dinvidija, dok su mnogo lakši posao imali L.A. Klipersi protiv Nju Orleansa (134:109). Herel je sa klupe ubacio 34, a Džordž (18) i Lenard (26) se nisu mnogo trošili.

REZULTATI

Hjuston - Denver 123:137
Njujork Niks - Bruklin 101:103
Vašington - Sakramento 106:113
Denver - Finiks 116:104
L.A. Klipers - Nju Orleans 134:109