Košarka

Poruka iz Podgorice: Ako se budemo bavili Partizanom i Zvezdom...

Izvor mondo.rs

"Tu su još i Cedevita Olimpija, Primorska... Gledamo samo kako da se spremimo za naredni meč", rekao je trener Budućnosti.

Izvor: MONDO/D. J.

Dramatična završnica utakmice u "Morači" pripala je Budućnosti.

Partizan je vodio u najvećem delu utakmice, međutim Podgoričani su odigrali bolju završnicu, pomalo i potpomognuti sudijskim odlukama, za sedmu pobedu u ABA ligi ove sezone. Crno-beli tako ni posle pet godina nisu uspeli da ih savladaju u prestonici Crne Gore (65:60).

Andrea Trinkijeri bio je besan zbog suđenja i isključenja, posle meča je kazao kratko da "nema komentar", dok je njegov kolega iz Budućnosti smirivao euforiju.

Petar Mijović, naslednik Slobodana Subotića, nije veličao značaj pobede Podgoričana nego je kazao da je svojim igračima poručio da je to "pobeda nad jakim timom, ali jednako važna kao i protiv bilo kog rivala".

"Izuzetno težak meč, ali to smo očekivali i pripremali se. Posebno specifične pripreme traži meč sa Partizanom. Bili smo na startu mekani na Veličkoviću i Zagorcu, bili smo dosta stegnuti u napadu, kada je Bamfort napravio brzo dva faula. Nismo bili ni čvrsti, a nismo našli rešenje za njihovu čvrstinu. U nastavku smo igrali odbranu jedan na jedan i imali defanzivan skok možda i najbolji u sezoni. Kada smo imali kontrolu, ušli smo brzopleto u napade, ali smo ostali stabilni u defanzivi. Priveli smo utakmicu kraju protiv izuzetnog tima, koji je kontrolisao rezultat 25 minuta", naveo je Mijović.


Njegov status u klubu nije i dalje precizno dfinisan, što ga ne opterećuje, a isto tako ne želi ni da se bavi prognozama pošto Budućnost sada ima dva pobede više od Partizana.

"Ako se budemo bavili Zvezdom i Partizanom, neće biti dobro.Tu su još i Cedevita Olimpija, Primorska...Gledamo samo kako da se spremimo za naredni meč. Olakšali smo malo posao i ništa više", zaključio je trener Podgoričana.

Tabela: Budućnost 7-1, Primorska 6-2, Cedevita Olimpija 6-2, FMP 5-3, Partizan 5-3, Zvezda 4-3, Mornar 4-3, Krka 4-4, Cibona 3-5, Igokea 1-7, Mega 1-7, Zadar 1-7.