Košarka

Srbija čeka rivale u Štark areni: Ovako će izgledati FIBA žreb (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Još dan je ostao do važnog žrebanja kuglica u Švajcarskoj. Pogledajte kako će izgledati te procedure u obe konkurencije.

Izvor: MN Press

Kao i pre četiri godine, Beograd će narednog leta biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. I to u obe konkurencije.

Izvršni odbor FIBA potvrdio je 15. novembra da će u Hali sportova "Ranko Žeravica" biti odigran turnir u ženskoj konkurenciji (od 6. do 9. februara), a u Štark areni u muškoj, od 23. do 28. juna. Pobednici oba turnira izboriće kartu za Tokio 2020.

Nedugo potom, saznali smo i da će "orlove" voditi novi selektor, Igor Kokoškov, a postalo je poznato i da će naš tim biti smešten u prvi šešir, zajedno sa Grčkom, Litvanijom i Rusijom.

Ovog ponedeljka, dva dana pred žreb zakazan za sredu u centrali FIBA u Švajcarskoj, FIBA je predstavila kako će izgledati žreb.

Osam reprezentacija izborilo je direktan plasman - Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španija i SAD, uz domaćina - Japan, a kroz kvalifikacije će doći još četiri.

Gradovi domaćini su Beograd, Borž (Francuska), Fošan (Kina) i Ostende (Belgija), a svaki turnir će sadržati dve grupe sa po tri tima.

"Da bi balansirala kvalitet turnira, timovi iz šešira 1, 4 i 5 biće u Grupi A, a timovi iz šešira 2, 3 i 6 u Grupi B", objašnjeno je na sajtu FIBA. To znači da će naš tim sigurno igrati u Grupi A, uz objašnjenje da će evropske selekcije biti i kontrolisano raspoređene u određene grupe.

Pogledajte kako će izgledati žreb u muškoj...

Žreb za Olimpijske kvalifikacije (SPORT)
Izvor: Youtube/FIBA

... i u ženskoj konkurenciji.

Žreb za kvalifikacije košarkašica (SPORT)
Izvor: Youtube/FIBA