Košarka

Bajić o "derištima" iz Aleksandrovca: Došlo je do njihovih glava!

Izvor mondo.ba

"Igosi" su protutnjali kroz Zagreb deklasiravši Cibonu rezultatom 66:91 u 10. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Izabranici Dragana Bajića, koji je posle poraza od Mege žestoko kritikovao svoje igrače, nazvavši ih "razmaženim derištima", sjajnom igrom u odbrani i dalekometnom paljbom Rašada Vona stigli su do ubedljivog trijumfa, drugog ove sezone.

"Pala" je Cibona i to usred Zagreba.


Osim Vona, koji je bio najefikasniji sa 24 poena, uz fenomenalni učinak za tri poena (6/7), veliki doprinos pobedi nad "cibosima" dali su Đorđe Gagić (18), Majk Grin (14 poena, 10 asistencija) i Dalibor Ilić (13 koševa i osam skokova).

Zato su Aleksandrovčani od trenera Bajića dobili čestitke i pohvale posle susreta u Domu sportova.

"Čestitam mojim momcima na dobro odigranoj utakmici i zasluženoj pobedi. Psihološki nije lako raditi s timom koji ima devet poraza i koji je četiri utakmice izgubio na jednu loptu. Na prošloj sam konferenciji bio malo emotivan po pitanju izjava, a očigledno je to došlo do njihovih glava. Bili smo u grču i nismo se opustili prvo poluvreme, međutim, drugo je poluvreme bilo briljantno. Proradili su nam i šut i samopouzdanje. Želim da pohvalim i ova četiri mlada momka - Darka Talića, Srđana Kočića, Dalibora Ilića i Đorđa Simeunovića, koji su dali veliki doprinos i uzeli veliku minutažu. Sad tek trebamo nastaviti, samo da nas zdravlje posluži", rekao je strateg Igokee.

Njegov kolega sa klupe Cibone Ivan Velić razumljivo bio je potpuno drugačijeg raspoloženja...

"Stvari na koje smo upozoravali, da je ovo izuzetan i iskusan tim, oni su pokazali u drugom poluvremenu. Ako ekipi koja nema šta da izgubi pristupite s neagresivnošću, nekontrolom skoka, onda oni preuzmu inicijativu i ritam igre koji njima paše. Statistika ne pokazuje koliko smo bili prazni i koliko nismo bili agresivni kao u poslednjim susretima. Pogotovo drugo poluvreme. Čestitam im na pobedi. Nismo izgubili od protivnika koji je lošiji od nas, oni imaju izuzetan kvalitet. Imali smo šansu u prvom dijelu koju nismo iskoristili. U drugom smo ušli u kontra ritam i oni su nas iskažnjavali", rekao je Velić.

Tim iz Aleksandrovca će u narednom kolu dočekati ekipu Primorske, dok će Cibona gostovati Partizanu.