Košarka

Šakota pred Zadar: Sad je svaka važna

Izvor mondo.rs

Iskusni strateg koji je u toku sezone seo na klupu crveno-belih najavljuje meč u Zadru.

Izvor: MN Press
Košarkaši Crvene zvezde u nedelju imaju novi izazov u okviru regionalnog takmičenja. Crveno-beli će gostovati u Zadru, a meč protiv istoimenog domaćina igra se od 18 časova.

Meč 11. kola ABa lige biće uvod u još jednu veoma tešku nedelju za Zvezdu. Ekipa Dragana Šakote će tokom naredne sedmice odigrati dva meča u Evroligi, a iskusni trener je, uz Ognjena Dobrića, najavio meč u Hrvatskoj.

Možda će vas zanimati

Pre okršaja u Evropi, Dragan Šakota u prvi plan stavlja meč u Zadru: „Ekipu Zadra ne treba gledati kroz plasman na tabeli. Nije to ista ekipa u odnosu na veći deo prvog dela sezone. Igraju mnogo brže, agresivnije, reagovali su na promenu trenera. U tom smislu rezultatski pobeda nad Olimpijom jeste iznenađenje, ali ne i u svetlu ovih promena koje sam naveo.''

Protivnik crveno-belih je trenutno poslednjeplasirana ekipa regionalnog takmičenja. Sa samo jednom pobedom iz deset susreta, Zadrani su zakucani za dno tabele u ABa ligi. Istina, taj trijumf je bio ubedljiv i savladana je Cedevita Olimpija, ekipa iz vrha tabele.

''Sa druge strane, mi nemamo više prostora za loš rezultat, i svaku utakmicu moramo da gledamo kao veliko finale. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, sa puno energije, dobro u odbrani“ rekao je trener crveno-belih koji će na dan utakmice imati kompletnu sliku na koga će moći da računa od igrača u Zadru.

Svoje viđenje meča koji bi crveno-bele mogao da vrati na jednu od prve četiri pozicije u ABA lige izneo je i Ognjen Dobrić. borbeni bek je pričao o ulozi favorita koju će on i njegovi saigrači imati sutra.

„Čeka nas utakmica u kojoj moramo da se izborimo za pobedu. Nije lako igrati utakmice u kojoj ste favorit na „papiru“a posebno u situaciji kada Zadar vrši promene, izmenili su i trenera, igraju bolje, iznenadili su ekipu Olimpije na svom parketu. Sve to govori da moramo da budemo maksimalno oprezni, i da ovoj utakmici pristupimo kao da je od najvećeg takmičarskog značaja,što ona zapravo i jeste.''

Dobrić je dodao da će ključ dobrog rezultata biti odbrana, kao i da se nada da će Zvezda biti na visini zadatka na početku još jedne naporne nedelje.

Košarkaši Crvene zvezde mts vraćaju se u Beograd već u nedelju uveče, jer u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuju za Moskvu gde ih očekuje utakmica 14. kola EL protiv prošlosezonskog osvajača takmičenja ekipe CSKA. Narednu utakmicu u ABA ligi Zvezda će igrati protiv Primorske.