Košarka

Andrea Trinkijeri: Grupa pasta-kebab, a Teodosić je GENIJE!

Izvor mondo.rs

Trener crno-belih pojedinačno govorio o narednim rivalima Partizana u Evrokupu.

Izvor: MN Press

Partizan je u rezultatski nevažnoj utakmici prve faze Evrokupa lako savladao Limož (77:58) i tako pobedom potvrdio učešće u Top 16 fazi ovog takmičenja.

Andrea Trinkijeri oprezno je govorio posle ovog trijumfa, ne želeći da dođe do euforije kod njegovih igrača, naglasivši nekoliko puta da Partizan tek čekaju pravi izazovi u Evropi i da će morati da budu još bolji nego do sada...


U drugoj fazi rivali Partizanu biće Trento, Virtus i Darušafaka.

"Zadovoljan je velika reč... Rekao bih samo da smo bili bolji", kazao je prvo Italijan.

"Našli smo dobru hemiju, dobro se lopta kretala u napadu, bili smo malo fokusirani. To je bilo dovoljno da dobijemo ovakvu vrstu utakmice, ali to neće biti dovoljno u sledećim mečevima u Top 16 fazi. Mi smo u veoma teškoj grupi...".

Andrea Trinkijeri je potom govorio pojedinačno o svojim sledećim rivalima.

"U našoj grupi igra najbolji košarkaš Evrokupa, genije Miloš Teodosić, Darušafaka je verujem najbolji defanzivni tim takmičenja, a Trento je pre nekoliko godina igrao polufinale i imaju Đentilea koji je problem za odbranu".

"Tako da mislim da je ovo baš lepa grupa".

Na konferenciji za medije Andrea Trinkijeri je grupu sa italijanskim i turskim klubom prokomentarisao simpatično: "Nije samo pasta, već pasta i kebab".

"Jako je važno da ne letimo previše sad. Nismo ništa napravili da možemo sad da pričamo o većim ambicijama nego dobiti prvu utakmicu ili igrati do kraja svaku utakmicu, pogotovo posle večerašnje"
, zaključio je Trinkijeri.

Prvi mečevi druge faze igraju se u januaru, a dalje prolaze po dve najbolje ekipe.