Košarka

Bajić jasan: Neke stvari više neću da trpim, bolje klinci da igraju

Izvor mondo.rs

Jasno je treneru Igokee da u ovakvoj situaciji nije mogao više protiv Partizana, ali odnos pojedinaca mu jako smeta.

Izvor: MN Press

Mirno je Dragan Bajić pričao posle (ipak očekivanog) poraza od Partizana, ali je poruka bila ista: neke stvari se više neće trpeti.

Jesu tu problemi sa povredama, Tomas, Karinijauskas, Evans...Dorel Rajt još nije na nivou, ali trener je pre svega mislio na igrače koji su dobro plaćeni, a ne donose dogovoreno. U tom slučaju, kaže Bajić, bolje je da igraju klinci.

"Mogu da kažem da imam igrače koji su plaćeni dovoljno, ali ne daju ono za šta su plaćeni. Ja sam do sada dosta trpeo, ali neću trpeti dalje. Igraće deca, ali znam da će ti momci dati sve od sebe i da će se boriti. Imamo probleme, ali ako uspemo da koliko-toliko popunimo roster momcima koji su željni dokazivanja, da probamo da izborimo opstanak, što je sad najvažnije", rekao je Bajić.

On, naravno, nije hteo da priča o imenima, ali ovo mu nije prvi put da ošto govori o igračima. Posle poraza od konkurenta za opstanak Mege kod kuće, igrače je nazvao "razmaženim derištima". Sada je bio znatno mirniji, ali delovalo je da je odlučan.

"Ja sam posle Mege emotivno rekao o tome šta sam zatekao. Nije bilo idealno. Probao sam nekim prijateljskim odnosom da dođem do neke pobede. Taj period je trajao mesec dana i tu sam ja tražio promene. Ne vidim to samo ja, nego i ljudi iz kluba, neki igrači ne daju ono za šta su dovedeni, ne samo na terenu. Pojedinci su debelo plaćeni, a ne daju to za šta su plaćeni. Mislim da će neki klinci dati više srce od njih", rekao je Bajić.

O utakmici protiv favorita, sa "skraćenom" rotacijom, stvarno nije imalo mnogo šta da se priča.

"Čestitam Partizanu i želim mu mnogo sreće u nastavku. Mislim gledajući na sve probleme koje imam, i ko hoće da vidi te probleme, imao sam osam igrača u rotaciji, a Dorel Rajt još nije spreman da iznese teret ovako teške utakmice. Nemam šta da zamerim igračima, veći deo utakmice smo koliko-toliko pružali otpor dok smo imali svežine, ali smanjena rotacija protiv ovako ozbiljnog protivnika znači mnogo", rekao je Bajić.