Uživo

Saigrači podržali Filipa Čovića - ovako više NE MOŽEMO!

Igrači crveno-belih stali u odbranu svog plejmejkera, zajedno sa stručnim štabom i menadžmentom.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pružili su jasnu podršku Filipu Čoviću.

Dva dana nakon što je u Štark areni plejmejkeru bio upućen transparent "Tata, kupi mi klub", ekipa, stručni štab i menadžment crveno-belih došli su zajedno na konferenciju za novinare u Štark areni i stali uz organizatora igre.

Kapiten Branko Lazić izašao je ispred ekipe i još jednom branio saigrača.

"Ne bih da ostanemo nedorečeni posle petka i da ostavimo prostor za nagađanja i spekulisanja. Pre svega, hvala većini navijača, koja nam pruža podršku kao i prethodnih sezona. Takođe, ne želim da se stvori utisak da smo razmaženi košarkaši kojima smetaju kritike, zvižduci i ostalo".

On je dodao i...

"Ko radi, taj i greši i svako ima pravo na grešku, ali atmosfera koja se stvara u poslednje vreme ne ostavlja nam prostor za normalan rad. Sve što želimo i što, ako mogu da kažem, tražimo od naših navijača je da nam omoguće podršku koja nam je trenutno zaista potrebna. Prihvatamo kritiku, ali mnogo više postići ćemo sa podrškom", izjavio je Lazić.

Pogledajte njegovo obraćanje.



Istu poruku poslao je tim menadžer Nebojša Ilić, a novinari su potom pitali Lazića zašto nije isto reagovao i kada su pretprošle sezone "Delije" vređale Alena Omića? Tada nije želeo da komentariše tu situaciju.

"Bilo je sličnih slučajeva i ranije i mislim da nisu duže trajali. Što se tiče situacije sa Alenom, na prvoj utakmici protiv Olimpijakosa navijači su pokazali nezadovoljstvo i posle nisu dolazili, pa se to na neki način tu zaustavilo, nismo imali zviždanje u hali, transparente i ostalo", rekao je iskusni bek, a portparol kluba Igor Vujičin potom je dodao da je Lazić lično branio Alena Omića kada su ga "mnogo žešći momci" napadali u Podgorici.

Kapiten Zvezde najavio je u petak da će ekipa napustiti utakmicu ako se slični transparenti ili poruke ponove. O tome je govorio i u nedelju.

"Najviše bih voleo da se to ne desi, jer ne bih da razmišljam šta će biti i koji će biti naši potezi ako se dogodi. Rekao sam da u ovakvoj atmosferi više ne može ni da se normalno igra, radi, ni funkcioniše. Ne bih da dolazi do toga i da budemo prinuđeni na radikalnije korake. Zato smo svi tu, želim da nam se omogući da nastavimo sezonu i svoj posao u uslovima u kakvim su nas navijači navikli u prethodnih godinama".

"Organizovane stvari, branimo se kao klub"

Portparol kluba Igor Vujičin rekao je u ime Zvezde da je konferencija organizovana na inicijativu igrača. "Imamo ozbiljne indicije da su neke stvari organizovane, a naše je da se branimo i branimo se. Ne osuđujemo nikoga, svako ima pravo da kaže svoje mišljenje, ali imamo situaciju kakva se do sada nije dešavala", izjavio je on.

Javnosti se potom obratio i lično Filip Čović.

"Hvala saigračima, mislim da ovako i treba da reaguje tim. Nije u pitanju pojedinac, sigurno da nije lako posle svih stvari, ali nije to pojedinac i nisam to samo ja. Dešavalo se i drugima. Hoćemo da pokažemo da smo tim, jer tako najbolje možemo da funkcionišemo, da radimo i da napravimo rezultat koji svi želimo".

Takođe, on je rekao da niko više ne želi uspeh od igrača.

"Siguran sam da niko više od nas ne želi pobedu i da napravi rezultat. To je apsolutno nemoguće i ko to kaže, apsolutno nije tačno. Bili smo tim prošle sezone, svih prethodnih sezona i tako će i ostati, šta god da se desi", izjavio je plejmejker.

Pogledajte Čovićevo obraćanje:

Posle ove konferencije, igrači Zvezde otišli su na trening pred put u Sloveniju, gde će u ponedeljak uveče gostovati Primorskoj, na početku serije gostovanja.

Do kraja 2019, crveno-beli će u petak igrati protiv Zenita u Kazanju, a potom u ponedeljak 30. decembra protiv Budućnosti u Podgorici.

Na konferenciji uoči odlaska u Sloveniju, trener crveno-belih Dragan Šakota bio je upitan i za mogućnost dolazaka pojačanja - Kevina Pantera i Vladimira Štimca.

Kompletan tok konferencije za novinare pročitajte u sekciji "Razvoj događaja". 



13:52

Konferencija za novinare je završena.

13:49

Pogledajte Lazićevo uvodno obraćanje

13:47

Šakota o Kevinu Panteru i Štimcu

O Panteru: "Jedna informacija je objavljena, znači nije objavljeno mnogo informacija koje su mogle biti objavljene u danima kada smo razgovarali i pravili kalkulacije kako da se pojačamo. To jeste jedno ime i to je sve što mogu da kažem".

O Štimcu: "Postoji veliki krug igrača, možda mi razgovaramo, možda i menadžeri sami stavljaju ta imena, a možda i novinari daju informacije koje jednostavno nisu tačne. U ovom trenutku prelazni rokovi nisu počeli, puno se imena spominje, ali daleko je od realizacije. Postoje i finansijske barijere, probaćemo da iskorigujemo ekipu, ne zato što smo nezadovoljni, već zato što treba da izdržimo jako dugu sezonu".

13:45

Šakota: Ko igra bez oscilacija?

"Očekuje nas više od 60 utakmica, a taj broj je zastrašujući. Ko može toliko da odigra dobro i u kontinuitetu? ekipa odigra dobro, pa padne, a učinak je posledica mnogo toga, putovanja, umora i ako tu nemamo podršku, onda ćemo da imamo velike probleme", rekao je Zvezdin trener.

13:44

Filip Čović: Bićemo i ostaćemo tim

Zvezdin plejmejker zahvalio je saigračima na podršci.

"Hvala timu što su uz mene, ostaćemo tim, kao što smo bili i prethodnih godina".

Portparol kluba Igor Vujičin rekao je da je konferencija organizovana na inicijativu igrača. "Imamo ozbiljne indicije da su neke stvari organizovane, a naše je da se branimo i branimo se. Ne osuđujemo nikoga, svako ima pravo da kaže svoje mišljenje, ali imamo situaciju kakva se do sada nije dešavalo".

13:41

Lazić o različitoj reakciji u odnosu na Omića

"Bilo je sličnih slučajeva i ranije i mislim da nisu duže trajali. Što se tiče situacije sa Alenom, na prvoj utakmici protiv Olimpijakosa navijači su pokazali nezadovoljstvo i posle nisu dolazili, pa se to na neki način tu zaustavilo, nismo imali zviždanje u hali, transparente i ostalo".

"Što se tiče ostalih igrača, naveli ste Radičevića, i on je relativno brzo napustio klub i nije bilo ni vremena, ni prilike da se reaguje. Shodno tim dešavanjima i iskustvima iz tih sezona, želim upravo da ovim pokažemo da nema potrebe za tim, jer mislim da samo štetimo klubu i imidžu koji smo stvorili u Evropi i što se tiče kluba i navijača. Mislim da samo zajedno i mi igrači i navijači možemo da napravimo velike rezultate":

13:40

Dženkins: Rekao sam šta sam rekao...

"Svi znaju šta sam mislio na Twitteru. Provodimo vreme zajedno i uradio bih to za sve, kao i oni za mene. Samo bih hteo da igramo bez pritiska koji već osećamo", rekao je Zvezdin Amerikanac.

13:38

Lazić govori ispred ekipe...

Zvezdin kapiten objasnio je svoju izjavu od petka:

"Najviše bih voleo da se to ne desi, jer ne bih da razmišljam šta će biti i koji će biti naši potezi ako se dogodi. Rekao sam da u ovakvoj atmosferi više ne može ni da se normalno igra, radi, ni da funkiconišemo. Ne bih da dolazi do toga i da budemo prinuđeni na radikalnije korake. Zato smo svi tu, želim da nam se omogući da nastavimo sezonu i svoj posao u uslovima u kakvim su nas navijači navikli u prethodnih godinama":

13:36

Nebojša Ilić: Potreban nam je šesti igrač!

"Od kada sam igrao, navijači su bili ponos i šesti igrač, Podrazumeva se da budemo ujedinjeni na svakoj utakmici, na svakom putovanju, jer publika je imidž Zvezde i samo uz publiku dajemo rezultate, koji su u poslednje vreme veoma dobri", rekao je sportski direktor Zvezde Nebojša Ilić

13:23
Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ukratko

  • Jedan navijač izneo je u petak transparent "Tata kupi mi auto", a publika je potom zviždala Filipu Čoviću
  • Igrači Zvezde su prethodnih dana branili plejmejkera
  • Očekuje se da isto urade i danas, u prisustvu ostalih struktura kluba
učitaj još +