Košarka

Željko Obradović se sastao sa čelnicima Fenerbahčea: Razgovor, pa pobeda!

Izvor mondo.rs

Najtrofejniji evropski stručnjak sreo sa sa članovima rukovodstva kluba posle dramatične najave rastanka. "Bio je to dobar sastanak!", rekao je u nedelju, dobro raspoložen.

Izvor: MN Press

Posle još jednog evroligaškog poraza svog Fenerbahcea, u duelu protiv Zenita u Istanbulu, Željko Obradovic rekao je: "Ne možemo ovako dalje. Toliko za veceras!"

Na taj nacin, cuveni srpski strucnjak nagovestio je u petak svoj odlazak sa klupe na kojoj sedi od 2013. godine, ali je na njoj bio u nedeljnom podnevnom duelu turskog prvenstva protiv Bandirme, u kojem je njegov tim pobedio 89:79 (21:16, 23:18, 22:26, 23:19).

Srpski internacionalci Nikola Kalinic i Vladimir Štimac nisu bili u sastavu Obradovicevog tima, a bice interesantno pratiti da li ce Štimac narednih dana posle isteka tromesecnog ugovora napustiti Fenerbahce i vratiti se u Crvenu zvezdu.

Za to je nedelju bio upitan i trener crveno-belih, Dragan Šakota.

Njegov trenutni tim, Fenerbahce, prolazi kroz veoma komplikovan period, jer je u Evroligi tek 15, sa skorom 5-10, dok je u domacem prvenstvu treci, sa pobedom manje od Karšijake i Efesa, koji je odigrao mec manje.

Obradovic je nakon trijumfa protiv Bandirme pricao o aktuelnom trenutku Fenera.

"Bilo je jako bitno da pobedimo u ovoj utakmici posle negativne serije. Tacno je da imamo problematicne momente u odbrani, ali danas smo više igrali kao tim. Moramo da nastavimo ovako. Borimo se za svaki šut, od pocetka do kraja. Sigurno da nema lakih utakmica, ni u Evroligi, ni u turskom prvenstvu, a posebno moram da zahvalim treneru Bandirme Hakanu Demiru za lepe reci na kraju utakmice. Želim mu uspeh u narednim kolima"

"Tokom pripreme za utakmicu protiv Bandirme, "Žoc" se sreo sa klupskim celnicima. Kancelariju je ocigledno napustio motivisan da nastavi, a otkrio je i zaštio.

Fenerovi strelci u nedelju: Datome 18, De Kolo 15, Vilijams 13, Lovernj 12, Dikson 11, Melih 10, Slukas 8, Egehan 2 poena.

"Sa druge strane, održali smo sastanak sa predsednikom Alijem Kodžom i potpredsednikom Semihom Usojem, a bio je prisutan i generalni menadžer Mauricio Gerardini. Raspravljali smo o tome kako može da se popravi ova situacija i kako da izademo iz nje. Sastanak je bio veoma dobar, pricali smo o tome šta je neophodno da uradimo da bismo bili bolji u buducnosti. Zahvaljujem im obojici na bezuslovnoj podršci", dodao je on.

Utakmici u Ulker sports areni prisustvovali su i drugi clanovi klupskog rukovodstva, poput generalnog sekretara Fenerbahcea Džaglana Kicihana i drugih clanova upravnog odbora.

I to je pokazalo koliko u Fenerbahceu žele da Obradovic ostane.