Košarka

Vladimir Štimac napustio Fenerbahče: Povratak u Zvezdu?

Izvor mondo.rs

Turski klub saopštio da srpski centar više nije njihov član.

Izvor: MN Press

Vladimir Štimac (32, 211 cm) je slobodan igrač!

Srpski centar ponovo je na tržištu pošto se zvanično rastao sa Fenerbahčeom, s kojim je na početku sezone potpisao kratkoročni ugovor na tri meseca, što će dodatno podgrejati priče o njegovom povratku u Crvenu zvezdu mts.


Štimac je zadovoljio na probi kod Željka Obradovića, kome su na treninzima nedostajali igrači zbog povreda i umora od Mundobasketa, ali je turski klub odlučio da ne produži saradnju s njim.

Fenerbahče se zahvalio Vladimiru štimcu na saradnji i za sve učinjeno u prethodnom periodu (u Evroligi je prosečno beležio 4,6 poena i 2,5 skoka po meču), dok je zanimljivo da je u saopštenju, između ostalog, napisano i da "nastavlja karijeru u drugom klubu".


Videćemo da li će to biti baš Crvena zvezda, čiji je dres nosio u dva mandata (od 2008. do 2010. godine i u sezoni 2015/16), a o njegovom mogućem angažmanu već je govorio trener Dragan Šakota.

"Postoji veliki krug igrača, možda mi razgovaramo, možda i menadžeri sami stavljaju ta imena, a možda i novinari daju informacije koje jednostavno nisu tačne. U ovom trenutku prelazni rokovi su tek počeli, puno se imena spominje, ali daleko je od realizacije", rekao je i dodao:

"Postoje i finansijske barijere, probaćemo da iskorigujemo ekipu, ne zato što smo nezadovoljni, već zato što treba da izdržimo jako dugu sezonu".

Izvor: MN Press


Prethodno je Zvezdu pojačao Marko Jagodić Kuridža, dok se spekuliše i o Kevinu Panteru.

Podsetimo, Vladimir Štimac, nekadašnji reprezentativac Srbije igrao je za veliki broj klubova u karijeri, a neki od njih su Žalgiris, Ventspils, Banvit, Unikaha, Bajern, Efes, Bešikttaš i Turk Telekom.

"Bila je velika čast nositi ovaj dres i biti deo porodice. Hvala svima sa žuto-plavim srcem koji su me prepoznali kao jednog od njih. Hvala mojim saigračima što su ovaj period učinili nezaboravnim, posebno hvala svom stručom štabu, posebno pomoćnicima. Posebna zahvalnost Željku Obradoviću koji mi je dao ovu priliku", napisao je Vladimir Štimac u poruci na Twitteru.

Pogledajte njegovo gostovanje u emisiji "Šesta lična".

Vladimir Štimac Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal