Košarka

Legendarni "Malina" baš ljut: Nevaspitani su! Svi bi u Partizan i Zvezdu...

Izvor mondo.rs

Trener Borca govorio o "novim, nevaspitanim generacijama" košarkaša. Pročitajte njegovo emotivno izlaganje.

Izvor: MN Press

Marko Marinović (36) završio je prošlog leta uspešnu karijeru i preuzeo čačanski Borac, klub u kojem je počeo i završio.

Posle 12 odigranih kola Košarkaške lige Srbije, njegov tim je prvi na tabeli, sa skorom 11-1, ali je nekadašnji reprezentativac SCG i osvajač Evrokupa sa Valensijom bio jako ljut nakon poslednjeg trijumfa.

Posle pobede protiv Novog Pazara (94:91), "Malina" je izašao na konferenciju za novinare u čačanskoj dvorani i iskreno rekao sve što mu je "na duši".

Govorio je o mukama svog tima, ali i košarke i sporta u Srbiji generalno.

"Imamo problem, to je evidentno. Ali nije to samo problem kod nas, već i u čitavoj Srbiji. Kada sam ja postajao igrač debitovao sam za prvi tim sa 15 godina, ali sam i tada znao svoje zadatke i ciljeve. Ono što su mi treneri govorili to je za mene bilo amin. Smatram da je to stvar kućnog vaspitanja.Ove nove generacije su nevaspitane. Svi oni misle da treba da igraju, a najveći problem su ipak roditelji", izjavio je Marinović.

Takođe, veoma oštro je govorio o svojim izabranicima.

"Moram da kažem da imam pet igrača koji ne zaslužuju da igraju za Borac. Ali oni moraju da igraju, jer nemamo nikog drugog. Pokušavam koliko je to u mojoj moći da odmorim nosioce igre, ali eto, nije bilo dovoljno ni 22 poena prednosti, i to pred punom halom. To nije problem skorijeg datuma, već je sada samo kulminirao. Priznajem, možda sam se i ja u jednom trenutku opustio pa sam želeo da svim igračima dam šansu, ali oni očigledno ne shvataju šta je igranje u seniorskoj košarci. Svi bi voleli da igraju za Partizan i Zvezdu, ali ne može", dodao je on.

Za kraj emotivnog obraćanja, Marinović je rekao da ga raduju rezultati, uprkos problemima o kojima je govorio.

"Mi smo do sada napravili odlične rezultate i ja sam zbog toga prezadovoljan. To je više nego što sam očekivao. Ali ne mogu a da ne kažem da imamo baš veliki problem. Nov sam trener, ali ću pokušavati da to promenim. Znaju igrači da to kod mene ne može da prođe".

Tagovi