Košarka

Milo Đukanović: Budućnost je državni projekat! Metafora nove Crne Gore...

Izvor mondo.rs Izvor Vijesti

"Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab", naglasio je predsednik Crne Gore.

Izvor: MN Press

KK Budućnost u ponedeljak je proslavila sedam decenija postojanja!

Najuspešniji crnogorski košarkaški klub organizovao je tim povodom posebnu svečanost, a tokom nje je posebnu nagradu dobio i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, inače vrlo čest gost na utakmicama ovog kluba u "Morači".


Povod za nagradu je "veliki doprinos razvoju kluba", a posle uručivanja priznanja od prvog čoveka kluba Dragana Bokana, Đukanović se obratio prisutnima.

"Budućnost je naš prepoznatljiv simbol, naša emocija, adresa pripadnosti", rekao je Milo.

"Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore. Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab. Privilegija da naša deca za sportske uzore imaju svoje sugrađane, prve komšije sa kojima su odrastali. Crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat, bez obzira na to što pod tim podrazumevaju. Budućnost ima podršku države i tako će i ostati".

Predsednik Crne Gore poručio je da će država i dalje ulagati u njih i druge grane sporta.

"Država ulaže i sportske selekcije i klubove koji su internacionalno prestižni, ulagati u mlade u bilo kojoj oblasti uvek je najpametnija i uvek opravdana investicija. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore", zaključio je Đukanović.