Košarka

Nove promene u igračkom kadru Mege, otišli Čarapić i Miljenović

Mega nastavlja borbu za opstanak bez dvojice plejmejkera

Izvor: MN Press

Nove promene u igračkom kadru Mega Bemaksa, pošto su iz kluba otišli Ognjen Čarapić i Nenad Miljenović, koji je ove sezone i došao u klub.

Čarapić će karijeru nastaviti u francuskom prvoligašu JL Bur An Bres, gde će se priključiti Danilu Anđušiću. Nenad Miljenović će u nastavku sezone igrati za OKK Beograd, za koji je nastupao i u delu prošle sezone.

Ognjen Čarapić ima 21 godinu, igra na poziciji plejmejkera, a u Megu je došao 2016. godine iz Budućnosti. Posle prve sezone, koju je najvećim delom propustio zbog povreda, u narednim je bio neizostavni deo kluba koji se sa uspehom takmičio u ABA ligi i Superligi.

U međuvremenu je debitovao i za A tim reprezentacije Crne Gore.

Nenad Miljenović ima 25 godina i takođe igra plejmejkera. Ovo mu je bio treći mandat u Megi, u koju se ovog puta vratio pre dva meseca. Sada će karijeru nastaviti u dresu OKK Beograda, za koji je prošle sezone sa uspehom nastupao, beleživši u proseku 14,1 poen, četiri skoka i 5,7 asistencija.

"Hvala na svemu i srećno momci!", poručila je Mega svojim bivšim igračima.

Inače, tim Dejana Milojevića je imao dosta promena od početka sezone. Posle početnih poraza, ekipu je pojačao Blaž Mesiček, a za njim su došli i Kendrik Peri i na pozajmicu Nemanja Nenadić iz Crvene zvezde.

Uroš Trifunović se vratio u Partizan sa pozajmice.

Mega i Igokea su trenutno najslabije plasirane ekipe u ABA ligi, sa samo dve pobede iz prvih 12 kola.