Košarka

Muke sa prvim pikom NBA lige: Zajona uče i kako da hoda!

Izvor mondo.rs

Problem je veći nego što se očekivalo...

I dalje se čeka debi Zajona Vilijamsona u NBA ligi...

Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta povredio se pred početak sezone i operisano mu je koleno, ali ni dva meseca kasnije nije obukao dres Pelikansa u zvaničnoj utakmici. Snažni momak koji je došao sa Djuka ima većih problema nego što se mislilo u prvi mah, mada on to negira.


"Da se ja pitam - već bih igrao", rekao je Vilijamson pred meč Pelikansa koji su bili "smešteni" u NBA božićni program baš zbog njega, pošto zbog rezultata ne zaslužuju.

Prošle nedelje Vilijamson je počeo da trenira i da šutira, i dalje radi samo beskontaktne vežbe, ali ostaje i još sat vremena duže kako bi "ispravio" samog sebe.

Naime, Pelikansi ga uče kako "drugačije da hoda i da trči", kako bi poboljšali kinetički lanac njegovog tela, a kako bi u budućnosti izbegao nove povrede kolena koje je pod velikim opterećenjem zbog njegove velike težine (129 kilograma).

Pelikansi ne žele da žure sa njegovim povratkom na teren pošto strahuju da bi mogao da doživi povredu, pa žele da se uvere u sva testiranja za kondiciju pre nego što dobije dozvolu za debi.

Zajon je igrao odlično tokom priprema i imao prosek od 23,3 poena i 6,5 skokova po meču, ali "natečeno koleno" je značilo i hitnu operaciju dan pred početak sezone. Neviđeno je eksplozivan košarkaš, međutim videćemo da li njegovo to telo može da isprati.