Košarka

ZVANIČNO: Registrovan rezultat 20:0, odlučuje Predsedništvo!

Izvor mondo.rs

Podgoričke Vijesti objavile dokument koji je prosleđen klubovima iz ABA lige.

Prva, nezvanična informacija, da je neodigrana utakmica Budućnost - Crvena zvezda registrovana rezultatom 20:0 definitivno je bila tačna.

Podgorički list "Vijesti" objavio je dopis koji je disciplinski sudija Saša Pavličić Bekčić poslao klubovima. U tom dokumentu je navedeno da je na osnovu izveštaja delegata, a u skladu sa pravilnikom, registrovao rezultat 20:0 za Podgoričane, jer se gosti nisu pojavili.

Ovo je navedeno u tom izveštaju:

"Predmetna utakmica KK BUDUĆNOST VOLI - KK CRVENA ZVEZDA mts registrovana je u skladu sa izveštajem delegata Senada Beganovića 20:0 za KK Budućnost Voli te Disciplinski sudija napominje da nije u domenu Disciplinskog sudije da utvrđuje predmetni rezultat utakmice, već je to u domenu Sportskog direktora lige, Direktora lige, odnosno Predsednika ABA lige".

Crveno-beli su kažnjeni i gubitkom jednog boda, kao i sa 20.000 evra.

Takođe, u napomeni disciplinskog sudije navedeno je da je on nezavisno telo i da je "ovlašćen za donošenje odluka samo i isključivo iz svojih ovlašćenja". Podsetimo, "jadransko" takmičenje u petak je dobilo novo rukovodstvo, jer je za direktora izglasan Dubravko Kmetović, a za sportskog direktora Milija Vojinović.

U skladu s tim, da li će odluka o rezultatu 20:0 biti definitivna zavisi od novog menadžmenta.

"Disciplinski sudija nikako nije ovlašćen menjati rezultat utakmice, već je to u domenu Predsedništva lige dok ne počnu da rade Sportski direktor i Direktor lige i ovim Disciplinski sudija ABA lige ponavlja da ne sudi po nečijim željama zbog nečijeg propusta, već radi isključivo na osnovu Disciplinskog pravilnika ABA lige".

Podsetimo, Crvena zvezda je ranije uložila žalbu i objasnila da nije otišla u Podgoricu na osnovnu procena srpske bezbednosne službe, nakon podignutih tenzija u Crnoj Gori zbog izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović to je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu, posle čega su košarkaši Budućnosti nakratko otišli na teren, pred oko 500 gledalaca.