Košarka

Poruka iz Fenera: Žofri je NAŠ i tako će i ostati!

Izvor mondo.rs

Generalni menadžer Fenerbahčea "kroz redove" provukao da je Željko Obradović sklonio Žofrija Lovernja iz ekipe kako bi mu poslao poruku, kao i celoj ekipi.

Izvor: MN Press

Ostoja Mijailović obradovao je navijače Partizana kazavši da je klub zainteresovan da vrati Žofrija Lovernja iz Fenera, ali sudeći po najnovijim informacijama - taj posao neće biti zaključen.

Lovernj je propustio poslednje četiri utakmice Fenerbahčea, ali generalni menadžer turskog viceprvaka Mauricio Gerardini, koji je zadužen za sportska pitanja, uverava da nema priče o njegovom odlasku i da se radi o čistim spekulacijama u medijima.


Gerardini je u opširnom intervjuu za turski "Trendbasket" kazao da su sve odluke o igračima na treneru Željku Obradoviću i da je "njegova poslednja", ali da veruje da će Lovernj ostati u Fenerbahčeu.

"Niko nas nije kontaktirao. Žofri je naš košarkaš i deo ekipe. Postoje stvari koje su izvan svlačionice i to svi moraju da prihvate...", naveo je Gerardini i objasnio da treneri nekada igrače sklone sa strane kako bi mu poslali poruku, kao i čitavoj ekipi.

"To se dešava u svakoj porodici, znali su naši roditelji da kažu da nešto nećemo raditi nedelju dana ili mesec dana, takav je odnos i trenera i igrača".

Partizan je imao ideju da Lovernj pojača ekipu na deficitarnoj poziciji, ali vremena je još malo pošto rok za registraciju igrača za prva tri kola Top 16 faze Evrokupa ističe 7. januara u 18 časova. Miljenik navijača crno-belih tako deluje sve dalje od povratka u omiljeni dres.

"Žofri je deo naše ekipe i nastaviće da bude", poručio je generalni menadžer Fenera.