Košarka

Bjelica ubacio 14 poena u poslednjoj četvrtini, OSVETA za bezobrazan faul!

Izvor mondo.rs

Išao je na ulaz, pogađao uz faul, "krao" lopte i zakucavao, a svakako je najveći utisak ostavila trojka sa osam-devet metara, nakon koje je proslavio onako kako smo navikli u dresu Srbije.

Maestralna partija srpskog reprezentativca!

Nemanja Bjelica postigao je 19 poena i imao sedam skokova u pobedi Sakramenta u Finiksu (114:103), a najimpresivnije od toga jeste da je čak 14 poena ubacio u poslednjem kvartalu kada je preuzeo odgovornost i vezao najvažnije poene na utakmici - dok se "lomilo".


Išao je na ulaz, pogađao uz faul, "krao" lopte i zakucavao, a svakako je najveći utisak ostavila trojka sa osam-devet metara, nakon koje je proslavio onako kako smo navikli u dresu Srbije.

Pogledajte!

Bjelica 19 poena
Izvor: YouTube/Sport Videos


Sve je krenulo od nesportske Bridžisa koji je "podleteo" ispod Bjelice, koji se spremao za šut za tri poena, uhvatio se za članak srpski reprezentativac i bio u bolovima, ali je odlučio da se Finiksu revanšira na terenu za ovaj bezobrazluk.

Zaigrao je vrhunsku košarku i doprineo da Kingsi sa 21 poena zaostatka odu do dvocifrene razlike u pobedi nad Finiksom.

Nažalost i nakon meča se Bjelica držao za članak, imao je led, a videćemo da li je sve u redu s njim.



Bogdan Bogdanović već neko vreme ima problema sa istom povredom i zbog toga ponovo nije bio u sastavu Kingsa, pa je tako najveću odgovornost uz Nemanju Bjelicu preuzeo Dieron Foks strelac 27 poena u ovoj pobedi, dok je Badi Hild imao 16.

Što se tiče Finiksa kod njih je briljirao Devin Buker sa 34 poena, četiri skoka i sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Sakramento.

Od srpskih košarkaša ponovo nismo videli Marka Gudurića koji je propustio pobedu Memfisa protiv Minesote (119:112), dok je veče obeležio Karmelo Entoni - koji je postigao koš za pobedu protiv Toronta, baš kao pre deset godina (101:99).

"Potez večeri" izveo je mladi Seku Dumbuja iz Detroita koji je "ukucao" Tristana Tompsona u koš, što je jedno od najboljih zakucavanja ove sezone, Amerikanci kažu čak i decenij.

REZULTATI

Klivlend - Toronto 113:115
Toronto - Portland 99:101
Bruklin - Oklahoma siti 103:111*
Memfis - Minesota 112:119
Finiks - Sakramento 103:114
L.A. Lejkers - Njujork 117:87

*posle produžetka