Košarka

Trinkijeri: Ovo je TEK POČETAK! Slavimo kao Pepeljuga, do ponoći

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

U svom stilu priča trener Partizana: Kad dođe veliki tim, morate da izvadite najbolje odelo, a to je bila naša igra

Izvor: MN Press

Partizan je večeras odsvirao pravu košarkašku simfonu u ubedljivoj pobedi nad velikim Virtusom 99:81, ali Andrea Trinkijeri ističe da je njegov tim "tek počeo", kao i da može veliku pobedu da slavi samo do ponoći.

"Kada veliki rival dođe u grad, veliki trener trener, veliki igrači, morate iz ormara da izvučete najbolje odelo koje imate. A to je bila naša igra. Probali smo da igramo sa visokim nivoom energije, jakom odbranom, skokovima i igranjem kao tim. I to je razlog što smo pobedili. Nalazili smo igrače u svakom posedu, ovo je bila sjajna noć za nas. Završena je. Možda još do ponoći, kao Pepeljuga, pa onda idemo dalje", rekao je Trinkijeri.

Možda će vas zanimati

Partizan je večeras prosto razbio Virtus, koji je pre meča važio za prvog favorita za osvajanje Evrokupa, a Trinkijeri je otkrio "recept" za ovakav nastup.

"Večeras je veče mojih igrača, mog stručnog štaba, koji je napravio fantastičan posao, fantastičan posao, i grobara. Ove tri stvari zajedno su skuvale ovu fantastičnu utakmicu. Već sam rekao da je gotova, možemo da uživamo do ponoći i moramo da idemo dalje. Ali, hoću da kažem da sam ponosan na igrače. I konačno je Arena bila nešto jako, jako, jako…baš nas je gurala. Svirali smo istu muziku, svi zajedno", kazao je trener Partizana.

On je naglasio da je to samo jedna utakmica i da će uskoro tim početi da misli na utakmicu sa Cedevitom u subotu.

"Biće jako teško. Dolazi teška utakmica...Imam molbu za navijače, trebaju nam. Teško će se upaliti motori igrača u subotu, trebaju nam navijači da nas upale. Kad mogu, ništa ne pitam, ali sada nam treba da dođu navijači", istakao je Trinkijeri.

Ovde se pričalo da je Virtus prvi favorit za osvajanje Evrokupa...

"I dalje je prvi favorit!", prekida Trinkijeri pitanje, pa nastavlja.

"Nije se ništa promenilo, ovo je jedna utakmica u specifičnoj situaciji. Ovo je najbolja utakmica Partizana do sada, sa najboljim navijačima do sada. Oni (Virtus) imaju najveći kvalitet. Meni je važno da smo odbranili domaći teren. Idemo dalje", kaže Trinkijeri.

Ali, Đorđević je rekao da je Partizan glavni favorit...

"Svako radi svoj posao", slaže Trinkijeri ramenima.

Nije italijanski trener dozvoljavao novinarima pitanja, već je raspoloženo pričao o svemu. Jedno od pitanja koje je počelo jeste konstatacija novinara da "Partizan ima ogromne ambicije".

"Nemamo ogromne ambicije, imamo ambicije", ispravlja Trinkijeri.

"Kad imaš previše ambicija, malo izgubiš ravnotežu. Naše ambicije su da se gradimo i popravljamo. Kad gradiš kuću, ne počinješ od penthausa. Prošle godine smo se 'uvalili' u Top 16 i ispali za jednu loptu. Falio nam je malo 'personaliti' da dobijemo neke utakmice. Ove godine smo do sada bili bolji, ali ovo je jedna utakmica sa dobrim rivalom. Bilo bi mnogo teže da smo izgubili. Sada mislimo na Cedevitu, a onda na Trento", priča Trinkijeri.

ABA liga, Evrokup, Evroliga...sve je to daleko za trenera.

"Ja ne gledam tako daleko, ja imam ogromne ambicije svakog dana. Da ovi igrači budu dobri, da budu ozbiljan tim, da igraju atraktivno, to su za mene ogromne ambicije", kaže Trinkijeri.

Večeras ste stvarno bili sjajni, što se tiče nivoa igre Partizana, da li je to - to? Ili može još bolje?

"Ovo je samo početak! Ne znam da li može bolje, ali ovo je samo početak. Može bolje, može drugačije, pametnije, sporije…Imamo toliko stvari da radimo zajedno i utakmica da igramo", rekao je Andrea Trinkijeri.