Košarka

Stefan Marković: Čestitke! Partizan nas je baš kvalitetno isprašio

Izvor mondo.rs

Plej Virtusa priznao da su crno-beli mnogo bolje odigrali pred domaćim navijačima u uvodnoj rundi Top 16 faze Evrokupa i zasluženo slavili. "Ambijent u Beogradu je uvek za poželeti da igraš", naveo je srpski košarkaš

Izvor: MN Press

Partizan je Top 16 fazu Evrokupa otvorio baš kako je želeo - ubedljivom pobedom protiv Virtusa iz Bolonje.

Pred prepunom Štark arenom savladan je tim Aleksandra Đorđevića rezultatom 99:81.

Organizator igre italijanske ekipe Stefan Marković priznao je da je Partizan imao više energije i zasluženo slavio.

"Nismo adekvatno odgovorili na njihovu energiju, počevši od mene, kao plejmejkera koji nisam odigrao na nivou koji je potreban da bi se dobila ovakva utakmica, tako da ni ekipa nije imala šanse. Čestitam Partizanu, isprašili su nas baš kvalitetno, a mi se okrećemo narednom meču koji nas očekuje", naveo je Marković koji je meč u Beogradu završio sa učinkom od samo jednog poena, uz šut iz igre 0/7.

Rekao je da su bili spremni da će ih na suprotnoj strani dočekati motivisan i dobro pripremljen protivnik.

"Partizan nas nije iznenadio. Mi smo dobro otvorili utakmicu, prvih dva, tri minuta igrali su na Novicu, što sam i očekivao, a onda smo mi doživeli nestvaran pad, a Partizan je pogađao sve živo - svaki otvoren šut, tako da samo možemo da čestitamo rivalu".

On je naveo da je i atmosfera u Areni, pred oko 18.000 navijača, bila sjajna.

"Meni je uvek super da igram u Beogradu. Ovo je moj grad i uvek se osećam prijatno. Ambijent je uvek za poželeti za igrati", naveo je Marković i dodao da njegovoj ekipi u nastavku Top 16 predstoji ozbiljan rada "kako bi izborila ono što želi".