Košarka

Neustrašivi Smailagić prvi put dvocifren u NBA: Kada uđem ne znam šta radim

Izvor mondo.rs

Momak iz Beograda imao zapaženu ulogu u utakmici protiv Milvokija. Posle utakmice je zabavio novinare, dok su ga saigrači veoma hvalili.

Golden Stejt odavno se pomirio sa tim da će ovu sezonu "baciti u vodu", a u takvoj situaciji prostor su dobili igrači iz drugog plana. Među njima i Alen Smailagić.

Krilni centar iz Beograda odigrao je prošle noći šesti meč u NBA ligi i u porazu protiv Milvokija (98:107) postigao dosad najviše poena - deset, uključujući jednu trojku.

Perspektivni srpski košarkaš (19 godina, 208 centimetara) proveo je na terenu 11 minuta i ubacio četiri od sedam šuteva. Posle utakmice, novinarima je bilo zabavno da razgovaraju sa njim na konferenciji.

I dalje pod tremom, Smailagić je zbog svoje spontanonsti davao zabavnije odgovore od običajenih.

"Meč je bio na nacionalnoj TV? Znam šta to znači, ali nisam znao da se ova utakmica prenosi na ESPN", rekao je Alen i nasmejao novinare.

U pokušaju da "izvuku" neki konkretniji odgovor, predstavnici medija pitali su ga da li je na terenu preopterećen razmišljanjem o svojim zadacima.

"Ne, samo izađem i igram. Ne znam šta radim na terenu", rekao je Alen.


Lider Golden Stejta Drejmond Grin "malo" je veštiji od njega sa rečima. Na pitanje šta misli o Alenu govorio je veoma lepo:

"On je neustrašiv na terenu i uvek je zabavno igrati sa takvim igračem", izjavio je poznati krilni centar.