Košarka

Mornar uradio šta je trebalo, sad je baš gužva u borbi za plej-of

Izvor mondo.rs

Siguran je Mornar bio protiv desetkovane Primorske i uključio se u borbu za jedno od prva četiri mesta

Izvor: MN Press

Priznao je trener Mornara Mihailo Pavićević u prošlom kolu da je njegov tim "ne svojom krivicom" u borbi za plej-of. Raspad Primorske i uslovna kazna Crvenoj zvezdi doveli su do toga da se Barani bore za jedno od prva četiri mesta, uprkos slabijim rezultatima u ligi.

Ipak, sport je sport i prvi korak u toj borbi trebalo bi da bude pobeda nad prvim direktnim rivalom – Primorskom. Mornar je to večeras i uradio i kod kuće je sigurno pobedio 99:84 (30:23, 23:19, 18:19, 28:23).

Oba večerašnja rivala imaju skor od osam pobeda i sedam poraza. Crvena zvezda takođe ima osam pobeda, ali samo ako predsedništvo lige potvrdi kaznu o službenom porazu i oduzimanju bodova zbog neigranja meča protiv Budućnosti.

Osim toga, šampion ima i meč manje, baš kao i četvrti FMP, koji ima devet pobeda. Posle večerašnjeg poraza od Krke, Budućnost je ostala na 11, dok je na prvom mestu usamljen Partizan sa 12 pobeda posle večerašnjeg trilera sa Cedevitom.

Primorska je bila daleko najprijatnije iznenađenje ABA lige, ali su zbog teške finansijske situacije otišli Marko Jagodić Kuridža, Lens Heris, Marjan Čakarun, a na kraju i trener Jurica Golemac.

Tako desetkovani gosti nisu imali šansi protiv kompletnog Mornara, koji je konačno odigrao prema očekivanjima. Barani su večeras sve vreme vodili, a Primorska se kako-tako držala, ali nije mogla da parira domaćinu.

Najefikasniji kod Mornara bio je Derik Nidam sa 22 poena i šest asistencija. Odličan je bio i Džejkob Pulen sa 17 poena i pet asistencija. Uroš Luković doprineo je pobedi sa 16 poena i šest skokova.

Primorsku je predvodio Aleksandar Lazić sa 23 poena i devet skokova, dok je Žiga Dimec završio meč sa 17 poena i 13 skokova.

Pogledajte i ostale rezultate 15. kola ABA lige i tabelu.