Košarka

Zajon se oporavio i "naspavao", poznato je i kad debituje u NBA ligi

Izvor mondo.rs

Konačno ćemo videti debi "atletskog čuda" sa Djuka.

Zajon Vilijamson (198 cm, 19) izabran je ovog leta kao prvi pik na draftu sa statusom "novog Lebrona", ali zbog povrede koju je zaradio tokom priprema - još nije debitovao u NBA ligi.

"Atletsko čudo" se oporavilo od operacije kolena, već neko vreme je u treningu, stigao je i da zaspi na utakmici Pelikansa, a klub je saopštio da će zvanični debi u profesionalnoj karijeri imati 22. januara pred domaćim navijačima u Nju Orleansu.


Direktor franšize Dejvid Grifin potvrdio je da će Zajon Vilijamson prvi meč odigrati protiv San Antonija, pošto je prošao sve testove kondicije i nema straha od obnavljanja povrede.

Drugi najteži igrač NBA lige (130 kg) saopštio je navijačima da se dobro oseća posle perioda rehabilitacije, a mnogi su smatrali da bi mogao i da "presedi" ovu sezonu kako bi naredne mogao da "napadne" nagradu "ruki godine", međutim očigledno to nije toliko bitna stavka za njih.

Planiraju da nekadašnji student koledža "Djuk" odmah zaigra u NBA i pokaže da je s pravom dobio epitet "novog Lebrona", mada je pred njim dugačak put kako bi opravdao takav nadimak.

U svojoj jedinoj sezoni na "Djuku" beležio je 22,6 poena i 8,9 skokova po meču.