Košarka

Bizaran način za isključenje: Tristan Tompson i zadnjica Džeja Kraudera

Izvor mondo.rs

Tristan Tompson, košarkaš Klivelend Kavaliersa, isključen je zbog udaranja po zadnjici Džeja Kraudera, svog nekadašnjeg saigrača.

Centar koji je 2016. godine osvojio NBA ligu sa Klivlendom neće po dobrom pamtiti meč koji je odigran sinoć. On je već u trećem periodu utakmice završio susret, pošto je isključen zbog udaranja.

Memfis Grizliji su slavili (113:109), a Klivlend je ostao bez prepoznatljivog učinka svog centra. Jedan od njihovih najboljih igrača je, preranim isključenjem, ostavio svoj tim bez šansi u finišu ovog susreta.

Ništa ne bi bilo neobično, da isključenje nije dobio baš na ovakav način. Čovek koji je celu NBA karijeru u istom timu isključen je zbog udaranja po zadnici Džeja Kraudera, košarkaša Memfisa.

Obojica su još u prvom poluvremenu susreta dobili tehničku grešku, što takođe nije bilo ''po volji'' kontroverznog tompsona. On je istakao kako više ne može ni da popriča sa bivšim saigračima, a da to ne bude sankcionisani. Nešto kasnije nije samo pričao.

Dok je čekao da se igrači nameste oko reketa, Tristan Tompson je stajao na liniji penala. Trebalo je da izvede slobodno bacanje, ali je Krauder, možda čak i da bi ga dekoncentrisao, prošao tačno ispred njega. Usledio je taj ''udarac'' koji je značio isključenje.


''Imamo istoriju, poznajemo se. To je Džej Krauder, moj nekadašnji saigrač. Samo malo takmičarskog duha. Možda je pogrešno shvaćeno. Zvaću asocijaciju da se žalim zbog kazne, budite sigurni u to'', rekao je centar tima iz Ohaja.

Meč je završio sa tri poena i osam skokova, dok je Krauder uz isti broj skokova ubacio šest poena više. Meč su obeležili Kolin Sekston (28 poena) sa jedne i Dilon Bruks (26 poena) sa druge strane.

Pored čudnih odluka koje ima na terenu, Tristan Tompson je poznat i po onima u privatnom životu. Sa Kloi Kardašijan, jednom od sestara iz rijaliti porodici, ima dete. Tokom trudnoće svoje tadašnje devojke, Tristan je bio u aferi sa drugaricom Kajlin Džener, jedne od polusestara Kloi Kardašijan.