Košarka

Jovanović ljut: Mi kao da postajemo neki zamorčići

Autor Pavle Knežević

Nervira trenera FMP-a kako je ekipa odigrala protiv Partizana, ali mu smetaju i odnos lige i javnosti

Izvor: MN Press

Ljut je bio trener FMP-a posle poraza od Partizana, na sebe, na ekipu, ali ga je iznervirao i odnos prema njegovoj ekipi...


"Čestitam Partizanu na ubedljivoj pobedi. Mi smo odigrali utakmicu kakvu nismo želeli, pre svega energetski. Dozvolili smo im 15 skokova u napadu, izgubili smo 18 lopti. Nismo bili tim tokom utakmice, ali posle toga je ekipa Partizana olako odlazila na prednost. Bilo je tu još faktora koji su uticali rezultat. Na kraju nismo imali energije i predali smo se, što nije bila odlika ekipa, a o tome govori i 30 razlike", rekao je Jovanović posle utakmice.

On je zastao za trenutak, a onda nastavio...

"Moj tim ima neku tradiciju, i siguran sam da zaslužujemo mnogo bolji tretman i poštovanje, imamo ovde igrača koji su reprezentativci u mlađim kategorijama. Plašim se da mi postajemo neka vrsta zamorčića, ako tako mogu da kažem. Pošteno ćemo da se borimo do samog kraja", bio je neodređen Jovanović.

Između redova je jasno da je govorio o suđenju i odnosu javnosti, a na molbu da pojasni, odgovorio je:

"Vi pratite košarku i znate sami. Ako imate vremena i hrabrosti i volje, možete sve sami da vidite. Ako ne, prenesite moju izjavu, ja sam rekao šta sam rekao, verovatno i previše", rekao je Jovanović.

U kasnijim odgovorima bilo je jasno i da se njegova izjava odnosi na način na koji njegovi igrači izlaze na kraj sa pritiskom. Večeras je FMP loše počeo, pet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, samo šest poena za 12 minuta, strah, umor, stegnutost...

"Bilo je od svega pomalo. Ova ekipa nije pravljena da bude prvak ABA lige i onda smo mi neki deo sezone odigrali dobro, a to je predstavljeno da smo čudo. Nismo čudo, grčevito smo se borili za opstanak. Igrali smo dobro, normalno je da bude pad forme, a protivnici nas shvataju ozbiljnije", priča trener.

"I još nešto. Mi smo verovatno jedina ekipa koja nije dovela nijednog igrača posle avgusta meseca. Mi smo sa ovim rosterom od početka do kraja i ovo su stvari koje mogu da se dese, normalno", kaže Jovanović.

Da li protivnikov ofanzivni skok govori o tome da vam možda fali klasični centar?

"Večeras nam je nedostajalo više ponosa, mudrosti, odgovornosti, da se u nekim situacijama zagrade igrači. Niko posle Budućnosti nije pitao da li nam fali centar. Ne može se iz ove kože, ovo su igrači koje imam i za mene su najbolji", odgovara trener.

Očekujete li reakciju? Ne zbog poraza, nego zbog načina na koji ste izgubili.

"Moramo da reagujemo i da budemo bolji. Nije prijatno kada se izgubi sa 30 razlike. Iako još jedanput kažem šta se pisalo o FMP-u u avgustu pre početka lige, a šta sada", kaže Jovanović.

FMP je pre ovoga imao nedavne poraze od Igokee i Mega Bemaksa, a treneru se ne sviđa odnos javnosti prema tome.

"Izgubimo od Igokee, koja ima fenomenalne igrače, znate i sami za koje mesto je pravljen taj tim, i to se predstavi kao najveći poraz. To utiče na moje igrače. Pisali ste afirmativno o njima, u redu, ja to poštujem i treba, ali mi to nismo uspeli da iskontrolišemo", rekao je Jovanović.

Mornar je u gostima pobedio Cedevitu, sad je baš gužva za plej-of. Kako vi gledate na to?

"Ne gledam uopšte borbu za plej-of, nisam je gledao ni kada smo bili drugi-treći i ne gledam je ni sada. Gledam samo da se skupimo i da odemo dalje, u sledeću utakmicu", rekao je Jovanović.

FMP u sledećem kolu igra protiv Mornara u Baru.