Košarka

Konačno je našao u čemu je dobar: Robinjo asistira, Džonson zakucava!

Izvor mondo.rs

Brazilski fudbaler koji nije opravdao očekivanja tokom fudbalske karijer enašao se u potpuno novoj ulozi.

Igrao je za reprezentaciju, čak 100 puta. Nosio je dres Real Madrida, Mančester Sitija, Milana i ostalih timova, a trenutno nastupa u Turskoj. On je član Istanbul Basakšehira, ali ovaj tekst nije o fudbalu.

Zapravo je reč o košarci. Na Ol-staru turske lige, u takmičenju u zakucavanju, značajnu ulogu je imao i brazilski fudbaler. On je bio saradnik Nika Džonsona, momka koji je po mišljenju mnogih nezasluženo ostao bez titule.

Možda će vas zanimati

Najbolji u zakucavanjima na ovom takmičenju je bio Onuralp Bitim, turski košarkaš koji igra na poziciji krilnog centra. Član Pinar Karšijake je preskočio trojicu ljudi pre kucanja, što mu je i donelo pobedu.


Nik Džonson, koji ove sezone igra za Turk Telekom, pozvao je Robinja da mu bude saičesnik. Brazilac je nekoliko puta udario loptu, a zatim je idealno podigao košarkašu koji ju je uhvatio i zakucao. Svih pet desetki od sudija, ali nedovoljno za konačnu pobedu.


U takmičenju se našao i Emanuel Teri koji nastupa za Bandirmu, ali pored ovakvih zakucavanja stvarno nije imao šanse. Pretpostavljalo se da će takmičenje ukrasiti i nastup Fenerbahčeovog Derika Vilijamsa, ali se on povukao pred početak.

Najbolji trojkaš u turskoj ligi je Melih Mahmutoglu, koji je na istom takmičenju osvojio titulu u toj kategoriji. Kapiten Obradovićevog Fenerbahčea je tako potvrdio dobru formu u kojoj se nalazi, za razliku od ostatka svog tima.