Košarka

Đorđe Gagić pokorio Zadar i doneo lepe vesti Megi

Izvor mondo.rs

Košarkaši Igokee ostvarili su veliku i veoma važnu pobedu na gostovanju u Hrvatskoj.

Košarkaši Igokee su ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju u Zadru i tako ostavili svog današnjeg domaćina u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju. Situacija za goste je sada mnogo bolja, pošto su uspeli da upišu šesti trijumf.

Meč 16. kola ABA lige igrao se u Zadru, a oba tima su imala veliki motiv da na njemu slave. Zadranima ''gori'' pod nogama, a Igokea bi takođe imala velikih problema, da je nekim slučajem poražena.

ZADAR - IGOKEA 81:88

Primorska - Krka 8:0

Posle serije od četiri poraza u ABA, odnosno šest u poslednjih sedam utakmica računajući i prvenstvo Slovenije, košarkaši Primorske iskoristili su dolazak Krke u Koper i "podvukli crtu" - 67:63 (21:12, 18:18, 17:16, 11:17). Alen Hodžić sa 18 i Ivan Marinković sa 17 poena i devet skokova bili su najefikasniji kod domaćih, dok osmi uzastopni poraz od Primorske u redovima ekipe iz Novog Mesta nisu uspeli da spreče Ivan Ramljak (14 poena, 7 skokova) i Marvin Džons (13 poena, 9 skokova).

Ličilo je da će tako biti, barem po onome što se videlo u prvoj četvrtini. Imao je tada hrvatski tim čak i dvocifrenu prednost, a na kraju prvu deonicu susreta završio sa sedam poena prednosti. Naredne dve četvrtine su bile izjednačene, sve dok nije počela rapsodija Igokee.

Gosti su u četvrtom periodu meča ubacili čak 31 poen, preokrenuli rezultat i upisali trijumf koji im garantuje mirniji finiš regularnog dela sezone. Domaćin će, zajedno sa Mega Bemaksom, strepeti do poslednje runde.

Ove vesti iz Zadra su dobro dočekane i u Megi. Tim koji igra u novobeogradskoj Hali sportova ima bolji međusobni skor od ekipe Zadra, pa će u ostatku sezone pokušati da ostvari pobedu više i tako hrvatski tim preseli na poslednje mesto tabele.

Što se susreta u dvorani ''Krešimir Ćosić'' tiče, obeležilo ga je nekoliko raspoloženih igrača. Najbolji pojedinac susreta je bio Đorđe Gagić. Nekadašnji centar Partizana je ubacio 23 poena, uhvatio četiri lopte, upisao tri asistencije i iznudio sedam faulova.

Pratio ga je Dalibor Ilić sa 21 poenom, a dvocifreni poenterski učinak su imala još trojica košarkaša Igokee. Najbolji igrač Zadra bio je Brajon Alen sa 19 poena, Domagoj Vuković je imao poen manje, a Ivanov (15) i Junaković (12) nisu uspeli da pomognu u dovoljnoj meri.

ABA LIGA, 16. KOLO:

subota

Cedevita - Olimpija 90:91
FMP - Partizan 57:87
Budućnost - Mega 90:76

nedelja

Zadar - Igokea 81:88
Primorska - Krka 67:63

ponedeljak

Crvena zvezda - Cibona 18.00

TABELA: Partizan 13-3, Budućnost 12-4, Cedevita Olimpija 10-6, Crvena zvezda 9-6, Mornar 9-7, FMP 9-7, Primorska 9-7, Igokea 6-10, Krka 6-10, Cibona 5-10, Zadar 4-12, Mega Bemaks 3-13.