Košarka

Cedevita Olimpija nastavlja bez pleja: Drugi Boutrajtov odlazak

Izvor mondo.rs

Američki košarkaš sa jermenskim pasošem će ponovo napustiti Cedevitu, nakon što su se on i klub dogvorili o sporazumnom raskidu saradnje.

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija će poslednje runde regularnog dela sezone u ABA ligi, kao i doigravanje ukoliko se u njega plasiraju, odigrati bez Rajana Boutrajta, iskusnog košarkaša koji je već nosio dres Cedevite.

Tim iz Ljubljane i američki plejmejker su sporazumno raskinuli saradnju nakon što ovaj košarkaš nije ispunio očekivanja kluba koji je nastao prethodnog leta spajanjem dva učesnika regionalnog takmičenja.

Boutrajt je u Ljubljanu stigao sa dobro popunjenim košarkaškim CV-ijem, ali se u svom drugom mandatu u regionalnoj košarci nije najbolje snašao.

Tokom 15 mečeva u ABA ligi Boutrajt je beležio 11.5 poena, 2.9 asistencije i 2.6 skokova. Sličan učinak je imao i u Evrokupu, gde je ubacivao 11.1 poen po meču, uz 2.5 asistencije na svom kontu.

Najbolji meč u sezoni dosadašnji košarkaš Cedevita Olimpije je odigrao u derbiju protiv Crvene zvezde. Tada je evroligaškom timu ubacio 17 poena, uz šest skokova i tri asistencije. 

''Rajan Boutrajt se priključio našem timu na početku ove sezone. Pošto je bio nosilac igra u zagrebačkoj Cedeviti, očekivali sm oda će to i sada biti slučaj. Nažalost, nisu ispunjena očekivanja, pa smo odlučili da raskinemo ugovor. Rajanu želimo mnogo sreće u nastavku karijere'', navodi Sani Bećirović, sportski direktor tima iz Ljubljane.

Američki košarkaš je sa Univerzitetom Konektikat osvojio NCAA ligu 2014. godine, ali na narednom draftu nije izabran. Evropsku karijeru je počeo u u Orlandini, nakon što je jednu sezonu proveo u Razvojnoj ligi. Ređali su se zatim kineski Gvangžu, Cedevita dok je igrala u Zagrebu, Bešiktaš, pa još dva pokušaja u Razvojnoj ligi i na kraju Unikaha.