Košarka

Makedonci ljuti na ABA ligu: "Dere MZT, a cvika od Zvezde"

Izvor mondo.rs

Oštre reakcije na kaznu koja je izrečena MZT Skoplju.

Disciplinski sudija ABA lige j.t.d. Saša Pavličić - Bekić izrekao je u utorak kaznu za MZT Skoplje, jer su navijači tog kluba u utakmici protiv Sutjeske pljuvali i vređali sudije.

Nakon što je srpski arbitar Marko Juras opomenuo gledaoce, pa ispraznio deo dvorane, odlučio je i da budu ispražnjene sve tribine, a "disciplinac" regionalnog takmičenja kaznio je MZT zbog toga utakmicom pred praznim tribinama i novčanom sankcijom od 15.001 evro.

Mediji u Severnoj Makedoniji ostali su iznenađeni takvom finansijskom kaznom i nazvali je drakonskom.

U Skoplju su posebno nezadovoljni time što će MZT platiti isti novčani iznos kao i Crvena zvezda za neodlazak na utakmicu protiv Budućnosti.

"Zvezda nije otišla na utakmicu u Podgorici, posle čega se zaklela da će da napusti ligu... I sve je prošlo glatko. Možda će i da plati neki dinar, ali sve ovo može da se uporedi sa samovoljom u vreme Kralja Petra Aleksandra Karađorđevića, a posebno ako se meri sa kaznom za MZT Skoplje, koja je identična", piše u tekstu na portalu basketball.mk pod naslovom: "ABA liga dere MZT, a cvika od Zvezde".

Podsetimo, crveno-beli krajem decembra nisu otišli u Podgoricu pravdajući taj postupak sigurnosnim razlozima i dobijenom procenom Bezbednosno-informativne agencije da u Crnoj Gori postoji bezbednosni rizik posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Istovremeno, u Podgorici su davali garancije da će utakmica proći u miru i da će crveno-beli biti bezbedni.

Neodigrani meč evidentiran je pobedom domaćih 20:0, a ABA liga je prvostepeno kaznila crveno-bele oduzimanjem boda i novčanom sankcijom od 20.000 evra. U međuvremenu joj je vraćen taj bod, a kazna je smanjena na 15.001 evro.