Uživo

Partizan čuva prvo mesto! Koš Zadra napunjen do vrha!

Siguran je bio Partizan i ostvario devetu uzastopnu pobedu

Izvor: MN Press


Mučio se Partizan u početku, bio je u grču, a onda su Džejms Makadu i Vil Mozli pokrenuli svoj tim, koji je tako došao do devete uzastopne pobede u prvenstvu i 12. u poslednjih 13 utakmica na "Jadranu".

Na kraju pobeda Partizana 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16).

Slabo je počela utakmica za obe ekipe. Partizan nije nije uspevao ništa da pogodi, trebalo mu je četiri minuta za prvi koš iz igre. Ni Zadar nije bio nešto bolji, ali je imao vođstvo. Bilo je, doduše, jako malo poena, pošto je posle oko osam minuta igre bilo 8:6.

Na kraju prve četrvtine Zadar je imao poen prednosti 13:12 i dobro je počeo i drugu četvrtinu. Čuvali su gosti reket, Partizan je jako loše šutirao (3/18 u prvoj četrvtini), ali su se stvari preokrenule sredinom druge četvrtine.

Tada je Vil Mozli "zalepio" bananu Stefanu Fundiću, podigao publiku na noge, ali i doneo energiju svom timu. Nakon toga je Partizan živnuo u odbrani, otvorio sebi kontru i počeo da daje lake poene.

Onda se "aktivirao" i Makadu, koji se istakao sjajnom sekvencom kada je u napadu zakucao, a onda u sledećoj odbrani imao sjajnu rampu koja je rezultirala kontrom za osetniju prednost.

Posle toga se i "opustila" ruka, počeo je Partizan da pogađa i za tri i prednost je nastavila da raste, da bi na poluvremenu bilo 43:26.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu, a moglo bi da se kaže da je meč rešen još u trećoj četvrtini, ali je uporani i razigrani Fundić kako-tako držao nekakav priključak (ispod 20 poena), ali on stvarno nije bio dovoljan za trijumf.

Vredi zabeležiti i da je Zadar imao pomalo neverovatan šut za tri poena od čak 1/26!

Ponovo je bio dobar i Uroš Trifunović, koji je postigao 12 poena. Najefikasnji su bili Makadu i Jaramaz sa po 13, dok je Veličković postigao 10. Fundić je postigao 19 poena za Zadar.

Partizan u sledećem kolu ide u goste Crvenoj zvezdi.

Partizan: Volden 5p, 5as, 4sk, Zagorac, Pejdž 6, Gordić 5p, 10as, 4sk, Makadu 13p, 5sk, Jaramaz 13, Veličković 10p, 6sk, 5as, Birćević 9, Janković 6p, Tomas (nije ulazio u igru), Mozli 8p, 5sk

Zadar: Uljarević, Alen 4, Ivanov 8, Ahmed 5, Palokaj, Vuković 13, Junaković 2, Mavra 7, Fundić 19p, 6sk, Planinić (nije ulazio u igru), Keler 2.

Pogledajte i ostale rezultate 17. kola ABA lige.

Izvor mondo.rs
21:41

Kraj!

Birčević daje svoju prvu trojku i to je "+30", ali posle toga Zadar daje svoju prvu trojku iz DVADESETPETOG pokušaja! Na kraju 87:60

21:39

Sve je gotovo u Pioniru

Partizan je pred devetom uzastopnom pobedom u ABA ligi. Posle zakucavanja Mozlija rezultat je 84:55 dva minuta pre kraja. Zadar je u velikim problemima u borbi za opstanak, što odgovara Megi.

21:34

Partizan stiže do najveće prednosti

Posle trojke Gordića bilo je 73:49. Može se reći da je meč praktično rešen.

21:33

Nema o čemu da se izveštava sa utakmice...

...Osim da je šut Zadra za tri sada na neverovatnih 0/23. Crno-bele prati i naša teniserka Olga Danilović.

Izvor: MN Press
21:26

Sjajni Fundić

Sjajan je Fundić, shvatio je to i Jusup i sada sve ide preko njega. Jako je borben nekadašnji igrač Mege, ali Zadar ne uspeva da priđe na manje od 17 poena prednosti. Zadar za tri šutira 0/21!

21:23

Partizan ima rešenje za sve osim za Fundića, "+17" pred poslednju četvrtinu

Fundić bukvalno sam nekako drži Zadar u igri, vezao je 10 poena, ima ukupno 16 uz šest skokova. Na kraju Vuković daje koš i gosti prilaze na 61:44.

21:16

Velika prednost Partizana, Zadar zaustavljen potpuno

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" se sada odvija već uobičajenim tokom. Najveća prednost bila je 24 poena prednost - 54:30. Zadar ima sad već 18 neuspešnih šuteva za tri poena. Hala i dalje navija, ostalo je oko tri i po minuta do kraja treće četvrtine, ali jasno je koja ekipa je bolja. Partizan ni za jotu ne popušta u odbrani.

21:08

Kad krene, krenulo je

Nova trojka Partizana - Jaramaz za 51:28! Sa druge strane, Zadar promašuje sa svih pozicija, a šut za tri mu je sada 0/16.

21:05

Počelo drugo poluvreme, Partizan na "+20"

Počelo je i drugo poluvreme i neuspešnim napadima na obe strane. Zadar promašuje još jedan šut za tri poena, a onda i kontru. Uroš Trifunović daje trojku za 20 razlike - 46:26

20:59

Partizanov šestogodišnji spiker večeras

Kao što je bilo najavljivano, igrače je večeras najavio šestogodišnji Petar Nikolovski. Pogledajte:

20:50

Pogledajte Makaduovu sekvencu kojom je energetski pokrenuo Partizan

20:49

Ovakav se Partizan očekivao

Partizan prvo poluvreme završava novom trojkom Veličkovića i to je 43:26 na poluvremenu. Odličan je bio domaćin u odbrani, ali tim je poveo Džejms Makadu, koji je svojim zakucavanjima i blokadom podigao energiju ekipe. Zadar za tri šutira 0/12. Makadu je postigao 10 poena, Veličković i Jaramaz su dali po osam. U Zadru je Fundić postigao šest poena.

20:44

Raste prednost Partizana

Opustila se ruka Partizana, sada trojku pogađa i Veličković za novo najveće vođstvo, 37:24. Crno-beli sada za tri šutiraju 3/5 posle početnih 11 promašaja. Zadar malo kasnije posle duže vremena postiže koš iz igre, ali je trojka i dalje nepoznanica - 0/12.

20:39

Sjajni Makadu i prva dvocifrena prednost Partizana

Fenomenalna sekvenca Makadua: prvo "prikucava" loptu u koš, a onda u odbrani pravi blokadu kojom pokreće kontru za Jaramaza, koji opet asistira Voldenu za polaganje. Posle toga biva fauliran i pogađa oba slobodna bacanja za prvu dvocifrenu prednost večeras 34:23.

20:35

Pogledajte kako je Mozli "zalepio" Fundića

20:34

Partizan stiče malo osetniju prednost

Posle zakucavanja Makadua, Jaramaz daje trojku za najveće vođstvo Partizana - 28:21. Odmah posle, međutim, domaćin prima lake poene i Trinkijeri traži tajm-aut.

20:31

Trgnuo se malo Partizan

Partizan je malo živnuo, zaigrao bolju odbranu i to je rezultiralo kontrima i lakim poenima. Vodi domaćin 23:19, Danijel Jusup traži tajm-aut.

20:30

Konačno trojka za Partizan, Fundić se šeta kroz reket domaćina

Jaramaz daje trojku! Partizan je upisao uspešni šut za tri poena iz 12. pokušaja. Sa druge strane, Fundić lagano ulazi u reket Partizana, a sada Birčević skuplja svoje faulove na njemu. Rezultat je 19:19, 6:30 do poluvremena.

20:28

Još jedna atraktivna blokada Mozlija, "klackalica" u Pioniru

Fundić je pronašao put kroz reket Partizana, ali pogađaju Birčević i Gordić, tako da Partizan ponovo vodi, 16:15. Partizan je dodatno pogoršao šut za tri i sada je 0/11. Mozli se ponovo upisuje u "hajlajtse" fenomenalnom blokadom nad Fundićem. Ali, ubrzo posle toga pravi i svoj treći faul. To je problem za Partizan.

20:23

Užasni procenti šuta na obe strane

Partizan za dva šutira 3/9, a za tri 0/9, to je samo 16 odsto šuta iz igre! Zadar takođe šutira 0/9 za tri, ali i 4/7 za dva. Minut i po pre kraja bilo je 8:6. Brojke ovde zaista dovoljno govori.

20:21

Zadar vodi posle prve četvrtine

Veličković pogađa oba bacanja, a sa druge strane Stefan Fundić daje koš uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Zadar na prvi mali odmor odlazi sa vođstvom 13:12.

20:19

Festival promašaja na obe strane

Mozli zakucava i Partizan dolazi do 10 poena u poslednjem minutu. Sa druge strane, Ahmed hvata ofanzivni skok i postiže koš uz faul za novo vođstvo Zadra 10:11.

20:17

Partizan konačno poveo

Markus Pejdž je dao koš za prvo vođstvo Partizana, 8:6. Crno-beli za tri imaju 0/7.

20:14

Nerešeno je, malo poena

Junaković pogađa dva bacanja i izlazi iz igre, sa druge strane promašuje i Novica Veličković. Mozli sa penala izjednačava na 6:6.

20:11

Konačno koš iz igre za Partizan

"Napunio" je Zadar reket, Partizan baš teško dolazi do koša i loše šutira iz daljine. Konačno se Nikola Janković probio i dao koš uz faul. Centar crno-belih daje i dodatno bacanje za izjednačenje 4:4, na četiri i po minuta do kraja prve četvrtine. Trinkijeri uvodi Pejdža i Mozlija.

20:09

Samo jedan poen Partizana za četiri i po minuta igre

Partizan šutira 0/8 iz igre, Alen daje koš za 1:4. Polovina je prve četvrtine.

20:07

Hoće li neko pogoditi koš?

Makadu koristi jedno od dva bacanja i to je prvi poen za Partizan. Posle dva i po minuta igre, rezultat je 1:2. Promašuje i Jaramaz, crno-beli nemaju koš iz igre u prva tri minuta meča.

20:04

Partizan promašuje, Zadar nekako ugurao koš

Sad već standardno u poslednjih nekoliko mečeva, Rade Zagorac prvi šutira, ali promašuje trojku, a onda i Kori Volden iz daljine. Ivanov postiže prvi koš na utakmici i Zadar je stekao početno vođstvu. Crno-beli imaju tri promašena šuta i dva ofanzivna skoka do sada.

19:58

Meč samo što nije, ovo su startne petorke

Trenutno je u hali oko 4.500 ljudi, očekuje se oko 5.000. Ovo su startne petorke:

Partizan: Volden, Zagorac, Makadu, Jaramaz, Janković
Zadar: Alen, Ivanov, Ahmed, Junaković, Keler

Ukratko

  • Partizan je u prvom meču pobedio 92:72
  • Zadar je slavio kada je poslednji put igrao u Beogradu
  • Crno-beli su favoriti večeras
učitaj još +