Košarka

Cibona stala pre iznenađenja, Budućnost odnela pobedu iz Zagreba

Izvor mondo.rs

Košarkaši iz Podgorice uspeli su da savladaju Cibonu na neugodnom gostovanju u Zagrebu.

Izvor: MN Press

Cibona je odlično otvorila susret protiv Budućnosti, a u ovom sudaru dva različita kraja tabele ABA lige, Zagrebčani nisu imali snage da privedu posao kraju. Budućnost je u nastavku meča preokrenula rezultat i lako rešila meč u svoju korist.

Na kraju i mnogo ubedljivije nego što je na terenu izgledalo, Budućnost je slavila rezultatom 87:78 u domu Dražena Petrovića. Prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Kobsu, tim iz Podgorice je ostao u borbi za prvo mesto na kraju regularnog dela.

CIBONA - BUDUĆNOST 78:87

Domaći tim je otvorio utakmicu trojkom, ali su na narednu rezultatsku prednost morali da čekaju do sredine druge četvrtine. Uspevali su tada sporadično da dođu do daha, da igraju egal meč sa favoritom, ali je to bilo nedovoljno za pobedu.

Nastavak meča je doneo rutinski trijumf Budućnosti, pa će klub iz Zagreba ostati u opasnoj zoni, blizu mesta koja vode u ABA 2 ligu ili u doigravanje za mesto u eliti regionalne košarke.

Najbolji pojedinac u poraženom timu bio je Filip Bundović sa 18 postignutih poena, a dvocifreni učinak je imao i Roko Badžim koji je dodao 11 poena. Marko Ramljak je dodao deset poena za Cibonu, ali to nije bilo dovoljno da se napravi senzacija.

Susret u hali Dražen Petrović obeležio je jedan od košarkaša gostujućeg tima. Džastin Kobs je ubacio 24 poena, a zanimljivo je da bek Podgoričana nije pogodio nijednu trojku. Njemu su pomagali Hasan Martin sa 15 poena, kao i Šon Kilpatrik i Petar Popović koji su susret završili sa po 11 poena.

PAROVI 17. KOLA

subota
Cibona - Budućnost 78:87
Partizan - Zadar 87:60

nedelja:
Mega Bemaks - Krka 12:00
Cedevita Olimpija - Primorska 18:00
Mornar - FMP 20:00

ponedeljak:
Igokea - Crvena zvezda 17:00

TABELA: Partizan 14-3, Budućnost 13-4, Crvena zvezda 10-6, Cedevita Olimpija 10-6, FMP 9-7, Mornar 9-7, Primorska 9-7, Igokea 6-10, Krka 6-10, Cibona 5-12, Zadar 4-13, Mega Bemaks 3-13.