Košarka

Gasol se pozdravio sa starijim bratom, Šek nije imao reči da opiše bol

Izvor mondo.rs

Mnoge poznate ličnosti opraštaju se od legendarnog košarkaša.

Po informacijama koje su u večernjim časovima stigle iz SAD, Kobi Brajant je poginuo u avio nesreću. Helikopter u kom su se nalazili on i još najmanje tri osobe srušio se u Kaliforniji, a po izveštajima koji su stigli, nema preživelih.

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji bio je obožavan tokom svoje igračke karijere, ali i nakon odlaska u penziu. Višestruki osvjajač NBA prstena, vlasnik nekoliko MVP titula i čovek koji je u najjačoj ligi postavljao brojke rekorde nedostajaće mnogima.

Tako su na društvenim mrežama već počele da stižu poruke posvećene velikom sportisti. Od njegovih rivala sa sportskog terena, saigrača sa kojima je pravio velike uspehe, pa do onih koji košarkaški put grade na njegovim osnovama, stazom koju je utabanao.

Jedan od igrača koji su među prvima reagovali na tragediju u Kaliforniji je Luka Dončić, koji je padu heliktopera posvetio nekoliko tvitova. Prvo se nadao da nije istina, a zatim i citirao tvit Marka Kjubana, vlasnika Dalas Maveriksa za koje nastupa.


Ono što je Kobi Brajant bio za celu jednu generaciju, za nešto starije je bio Denis Rodman. Kontroverzni košarkaš koji je bio prava zvezda NBA lige takođe je posvetio tvit nekadašnjem košarkašu Los Anđeles Lejkersa.


Tokom igračke karijere su Brajant i Dvejn Vejd često delili megdan, ali su igrali i zajedno, kao članovi reprezentacije SAD. Košarkaš koji je najbolje partije u karijeri pružao u Majamiju odao je počast legendi.


Znalo se da je Kobi Brajant, koji je jedan deo detinjstva proveo u Italiji, veliki navijač Milana. Često je odlazio na utakmice tog kluba, pratio dešavanja u njemu i bio deo ogromne navijačke grupe koja podržava italijanski tim. Zato ne čudi što se među prvima oglasio baš Milan.


Još jedan legendarni košarkaš, nekadašnji član Detroita i dvostruki šampion NBA lige, Ajzeja Tomas, takođe se oprostio od Kobija. On je na svom tviter profilu sledeću poruku.


Vest o pogibiji jednog od najboljih u istoriji NBA lige snažno je odjeknula i u NFL-u. Tako se porukom na društvenim mrežama od Brajanta oprostio i Tom Brejdi, legenda američkog fudbala.


Jusein Bolt, čovek koji je sa Brajantom delio takmičarski duh i ljubav prema fudbalu, oprostio se od svog prijatelja zajedničkom fotografijom.



Poruku je ostavio i Džoel Embid, čija je Filadelfija sinoć zabeležila pobedu nad Lejkersima, oprostio se od slavnog košarkaša emotivnom porukom. On je, od kako je gledao finale 2010. godine, želeo da bude kao Kobi.


Tajson Čendler je zaplakao na meču Hjustona i Denvera koji je trenutno u toku i koji je počeo odavanjem počasti nastradaloj košarkaškoj legendi.


Uz poruku porodici, od svog prijatelja i nekadašnjeg rivala na terenu oprostio se Toni Parker, košarkaš koji je u istoj eri dominirao NBA ligom. On je zajedničkom slikom sa košarkaškog terena poručio da mu je srce slomljeno.


Brajant i Deron Vilijams su zajedno osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali je bivši košarkaš odlučio da se od prijatelja oprosti drugačijom fotografijom. On je postavio sliku na kojoj mu malo nedostaje da blokira jedan od Kobijevih prepoznatljivih šuteva.


Trenutno je u toku i jedan meč fudbalskog prvenstva u Francuskoj, a na poluvremenu su loše vesti stigle i do igrača koji na njemu nastupaju. Brazilac Nejmar je svoj drugi pogodak na susretu posvetio Kobiju Brajantu, pokazujući prstima brojeve 2 i 4.


Pau Gasol je tokom karijer eu NBA ligi promenio pet klubova, ali je samo sa Lejkersima, u veoma moćnom tandemu koji je činio sa Kobijem, osvajao titule. On se na tviteru oprostio od svog velikog brata. 


Od legende Lejkersa se oprostio i čovek koji je toj franšizi doneo veliku slavu u NBA ligi. Karim Abdul Džabar je još uvek vlasnik nekih od rekorda u američkoj košarci, a Brajanta neće pamtiti samo kao sjajnog košarkaša, već kao nešto više od sportiste.


Kakva su sila bila na terenu Kobi i Šek! Navijačima Lejkersa ostaje da se sećaju tih vremena, a brojni veliki rezultati ostaće njihovim rukama ispisani u istoriju franšize. Razumljivo, Šekil O'Nil je ostao zatečen, ali je smogao snage da se oprosti od svog najboljeg saradnika na parketu.


Dešavanja sa društvenih mreža ćemo pratiti i u toku večeri. Očekuje se da još mnoge poznate ličnosti, posebno iz sveta sporta, posvete neku poruku preminulom Brajantu.

Tagovi